Zimní olympijské hry 2014: Soči pod drobnohledem v Google Earth | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Zimní olympijské hry 2014: Soči pod drobnohledem v Google Earth

17 Bře 2013

Za jedenáct měsíců vypukne jedna z největších událostí v moderních dějinách Ruska – zimní olympijské hry. Již nyní tuto oslavu sportu obestírá několik prvenství. Rozpočtem přesahující 50 miliard dolarů se jedná o nejdražší olympiádu v historii a ZOH v Soči zastínila letní olympijské hry 2008 v Pekingu. Překvapivě se vytáhl také Český olympijský výbor, nakoupil na ZOH 2014 nejvíce lístků v historii a pro české fanoušky je připraveno přibližně 8 000 vstupenek na jednotlivé sportovní události. Partnerem se stala mj. Škoda Auto, která dodá více jak pětistovku modelů Yeti.

Protože stavební práce již na některých místech pomalu finišují, pojďme se podívat, jak celý areál vypadá z ptačí perspektivy pomocí Google Earth. Stačí si je stáhnout přiložený balíček, ve kterém naleznete veškerá sportoviště. Jedná se o záběry staré přibližně 17 měsíců, kdy stavba byla v plném proudu.

Google Earth: Sochi Olympic Park

  • Hlavní olympijský stadion (Fisht Stadium), na kterém proběhne zahajování i ukončovací ceremoniál. Po ukončení olympiády bude přestavěn na fotbalový stadion pro Mistrovství světa 2018
  • Shayba Arena a Bolshoy Ice Dome
  • Ice Cube Curling Centre
  • Adler Arena Skating Centre
  • Iceberg Skating Palace
  • Lyžařské středisko Krasnaja Poljana

Goggle Earth

Sochi Winter Olympic Park

XXII. zimní olympijské hry se budou konat 7. až 23. února 2014. Nezapomeňte sledovat ČT Sport a další sportovní kanály.

Martin Buchta | Kategorie: Google Earth

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!