WE7 - MP3 bez DRM ochrany a zadarmo | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

WE7 – MP3 bez DRM ochrany a zadarmo

3 Čvn 2007

we7Na internetu se nedávno objevila nová služba WE7, která si klade za cíl nabízet posluchačům hudbu de facto zadarmo a bez DRM ochrany a nestojí za ní nikdo jiný, než úspěšný hudebník a propagátor digitální distribuce hudby Peter Gabriel.

Jak už jsem, ale naznačil, není všechno zlato, co se třpytí. Stažení MP3rojek je opravdu zadarmo a jsou bez DRM ochrany, takže si s nimi můžete dělat, co chcete (přenášet mezi počítači, nahrát do svého MP3/MP4 přehrávače atd.), ale v zápětí po spuštění přijdete na tom, jak je možné, že mohou být skladby distribuovány zdarma? Nejedná o sníženou kvalitu nahrávky nebo jakoukoli jinou úpravu skladby nýbrž o přidání maximálně 10 sekundové reklamy na začátek skladby.

Podle informací by reklamy měli být lokalizované a přizpůsobené místu bydliště posluchače. Takže by se například nemělo stát, že posluchačům žijícím v jižních státech budou nabízeny lyže a snowboardy, ale například sluneční brýle (pozn. redaktora – lepší příklad mě nenapadl). Výtěžek z reklamy pokrývá náklady na provoz služby, platby autorům, hudebníkům a vlastníkům hudebního obsahu. Navíc po 4 týdnech od stažení verze s reklamou bude mít posluchač možnost stažení verze bez reklamy, takže se ani nemusíte zabývat odstraněním reklamy v editoru zvuku (např. GoldWave).

Umělci dostanou zaplaceno od zadavatelů reklamy, posluchači získají skladby zdarma a zadavatelé reklamy osloví posluchače, no řekněte sami, není to úžasné? Jedinou nevýhodou je, že v současném testovacím provozu nabízí služba minimální množství skladeb a navíc, alespoň pro mne, od neznámých autorů. Opravdu jsem zvědav, zda má We7 po přechodu do plného provozu šanci uspět.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT
Tagy: , ,

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!