Včera jsem byl na Invexu | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Včera jsem byl na Invexu

26 Říj 2005

Nebudu to moc dlouho prodlužovat a řeknu to hned na začátku. Upřímně řečeno, očekával jsem od toho víc.

Cestu vám radši popisovat nebudu, protože byste se zhrozili 🙂 . To, že jsem vstával hodně brzo a cestoval 8 hodin (dohromady=tam i zpět), vám musí stačit.
V 9.45 sem se dostal na výstaviště a koupil si lístek, kupodivu ještě nebyla taková fronta. Jen by mě zajímalo, zda tam pustily studenty s Voucherem602, zřejmě asi stačilo vyplnit něco jiného než to, student, ale těch 100kč mě nezabilo 🙂 . Ale lidí už tam bylo dost, spíše víc než lidí tam bylo studentů. To bylo způsobeno tím, že dnes začínají podzimní prázdniny. Jenže stejně polovinu z nich to nebavilo, jeli tam jen proto, aby se ulili ze školy. Takže když skupinka v počtu min. 10 studentů nahrnula k jednomu stánku, tak ostatní už nic neviděli a taky byl problém kolem stánku projít 🙁 . A ke všemu ty nejlepší stánky byly v nejuzčích uličkách (např. Computer), takže Kofolu, kterou rozdávali jsem si ani nevzal, protože se mi nechtělo čekat a mačkat se. Tak sem postupně prošel všechny pavilony, kromě G (kam nás nechtěli pustit, zřejmě jen pro těžké šéfy 🙂 ). Také jsem navštívil Game hall. Chvíli jsem tam pobyl, ale vzhledem k tomu, že na plátnu by Warcraft, tak jsem šel dál. Poté sem si sedl na lavičku, kde jsem se občerstvil. Mezitím už se to trochu vyprázdnilo. Studenti posedávali po lavičkách, a tak už se dalo lépe procházet a prohlédnout to, co jsem nemohl, kvůli davu. Po odpočinku jsem se ještě jednou vydal na prohlídku, ale jen tam kde jsem nebyl, nebo co jsem neviděl. Konečně jsem se dostal k Eurotelu a otestoval UMTS (síť třetí generace-3G). Kterou nevím proč, T-Mobile označuje jako 4G. Což je blbost, a navíc T4G je horší je než ET UMTS. Prostě jen reklamní tah na lidi.
Konečně jsem se taky dostal ke stánku ASUSu, kde jsem si prohlédl základní desky, grafické karty a taky dostal pěknou tašku 🙂 . Taky jsem se zastavil u stánku NOD32, kde jsem vyplnil soutěžní kupón o licenci na NODa. To že nevyhraju, mě zas tak mrzet nebude, ale aspoň teď mám licenci do konce roku zdarma. Kolem stánku AVG jsem jen prošel, ale čemu sem se fakt musel smát bylo, že promítaly fotky hackerů a říkali co udělali apod. Ale ještě tak divně, jako kdyby je platili. „Tak po té co se mu nepodařilo objednat si výrobek od firmy X, se rozhodl, že tento jim nabourá server“. Divné, že?
Marně jsem hledal výstavu procesorů, Linux hall, stánek PPKPCWORLDu. O tom, že Microsoft tam nebude mít vlastní stánek jsem věděl, ale čekal jsem víc, než jen ukázku Windows Media Center.
Spousta studentů byla u stanu časopisu Level, který se nacházel hned u vchodu. Hlavním tématem byl Sony PSP ,který jste si mohli i vyzkoušet. Do stanu s konzolami sem se dostal jenom díky tomu, že Jakub Smrž před stanem předváděl, co zvládne motorka a dav se na chvíli od stanu odsunul. U pavilonu V byl ještě stan s Nintendo Gamecube, GameBoy advance a Nintendo DS. Žádnou z těchto konzolí sem neměl možnost vyzkoušet, poněvadž to na začátku pár studentů obsadilo a už se nehli (přece to nezabalej v půlce hry 🙁 ).
Když jsem procházel pavilony, tak mě připadlo, že je tam víc neznámých firem, než těch známých.
Domů jsem si přivezl pár časopisů (Mobility, Computer..), dvě prázdná CD+propisku, která rozdávali před pavilonem C. Ale čekal jsem, že propisek si přivezu víc, abych měl s čím psát. Celkem se mi to líbilo, ale opravdu jsem myslel že tam toho bude trochu víc. Příští rok uvidím, zda pojedu.

Martin Buchta | Kategorie: Ze života
Tagy:

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!