Už to chtělo změnu | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Už to chtělo změnu

25 Čvc 2006

Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Skoro půl roku, přesně 174 dní, tu strašila modrá ohavnost, která si přezdívala design (šablona pro bloguje je upravená a je bez problému stravitelná). Nejspíš i ta, způsobila moji větší blogo-neaktivnost v posledních dvou měsících. Katastrofu jsem včera úspěšně zažehnal a nasadil nový design. Nyní se mi tu bude lépe pracovat a doufám, že i Vám čtenářům lépe pobývat.

Nyní od keců k užitečným věcem, přehledu novinek. Na úvodní stránce se nyní zobrazuje pouze 10příspěvků, optimalizace pro modemáře, GPRSkáře (viď chmelda) a mini operáře. Krom toho se výpis aktuálních článků zobrazuje pouze u jednotlivých příspěvků, protože na hlavní straně je to zcela zbytečné.

Díky novému jádru na bloguje přibývají neustále nové a nové funkce. Jedna z nových funkcí je podpora gravatarů u komentářů. Navíc je dotažena ještě o kousek dál, než je běžné.
Jako všude jinde můžete vyplnit emailovou adresu a podle ní se na gravatar.com vyhledá váš obrázek.
Nebo pokud se vám z jakéhokoliv důvodu vyplňovat emailová adresa, tak si na vyplňovaný web nahrajte váš avatar pod názvem blogavatar.png. Z novinek nového jádra to je v tuto chvíli asi vše. Co nevidět by měli být SEO odkazy i v RSS.

Takže to bude asi vše. Někomu se nový design líbit může, někomu zas ne, každému se nejde zavděčit. Podle mě, je v každém případě lepší, jak všechny předchozí a osobně doufám, že tu nějaký ten pátek vydrží, minimálně do konce prázdnin, než budu slavit výročí. Na závěr bych chtěl poděkovat Ondrovi za favicony a betatesting, xergicovi za otestování na linuxu a Danielu Kulhánkovi za lepší řešení vyhledávání, které se mi snad podaří ukuchtit.

Pozn.: Microsoft připravuje také nový design. Prohlédnout si jej můžete pouze ve „vyvoleném“ prohlížeči.

Martin Buchta | Kategorie: Ze života

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!