Úprava blogu (update) | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Úprava blogu (update)

8 Led 2006

Ve čtrvtek jsem psal, že se pustím do úpravy blogu. Nejen kvůli tomu, že v Seo anylyzeru jsem získal jen 75bodů.

Pokud jste dnes zavítali na blog, tak jste si asi nejspíš všimli, že se něco děje. Mohli jste vidět např. rozhozené menu, ale odkazy na příspěvky fungovaly, takže jste si mohli číst. Co se tedy změnilo. Změnil jsem řazení komentářů, od nestarších po nejnovější a přidal odkaz na komentář. Dále jsem zvětšil písmo v menu a vyhledávání na serveru nyní zprostředkovává Jyxo. Dříve jsem obrázky pozicoval pomocí align, nyní jsem přešel na pozicování pomocí CSS. Proto nyní v Seo anylyzeru získám 90bodů. Nevím, proč nezískám 100, když v kódu žádné css styly nemám.
Ještě jsem chtěl změnit validaci blogu minimálně na XHTML 1.0 Strict nebo XHTML 1.1. Úvodní stránka je validní podle obou standardů, ale stránka s příspěvky už ne. Automaticky generovaný tag $BlogCommentForm$ není validní. Vzhledem k tomu, že to nijak nemohu ovlivnit, tak jsem ponechal, stávají XHTML 1.0 Transitional.
To co jsem chtěl udělat, jsem udělal. Největší práci dalo CSS, hlavně. Jaké byly problémy, vám popisovat nebudu, protože by to dalo na další článek 🙂 . Hlavní je, že se problém nakonec vyřešil. Problémy, mi pomáhal řešit wladow, za což mu velmi děkuji ;-).

Dotaz na závěr: chtěli byste více barevných stylů?
Update: Arthur Dent v noci upravil generovaný BlogCommentForm, takže nyní je blog validní podle standartu XHTML 1.1 a v Seo analyzeru už mám 100bodů 🙂

Martin Buchta | Kategorie: Ze života

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!