Tip: notebook do 10 000 korun - HP 650 s dlouhou výdrží | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Tip: notebook do 10 000 korun – HP 650 s dlouhou výdrží

9 Pro 2012

Sháníte notebook s rozumnou úhlopříčkou, výkonem a jste limitováni rozpočtem? Jelikož někdo z vás může řešit podobné dilema, rozhodl jsem se, že vám pomůžu a navíc se při dalších žádostech nebudu muset neustále opakovat a bude stačit odkázat na blog. Na co si dát pozor a není v této cenové relaci vhodnější investice do netbooku?

Zda netbook nebo klasický notebook záleží na každém z vás, podle toho k čemu jej potřebujete. V případě, že hodně cestujete a chcete být ultra mobilní a preferujete dlouhou výdrž (deset hodin a více) před výkonem, poté bych se poohlédl po dvou jádrových Atomech. V opačném případě je jasnou volbou klasický notebook s 15,6‘‘ úhlopříčkou a rozumným (v rámci možností) výkonem.

Segment kolem desíti tisíc korun je stále zaplaven starými, ale překvapivě také novými modely se zastaralými procesory. Pokud vyfiltrujete tyto modely tak se dá narazit na solidní kusy postavené na dvou jádrových mobilních čipech Sandy Bridge. Z těch několika kusů je jasnou volbou právě HP 650.

Co nabízí HP 650

Za necelých 10 000 Kč dostanete dvoujádrový Intel Pentium B970 taktovaný na 2,3Ghz, kterému sekundují 4GB DDR3 operační paměti. Pro vaše data je připraven 500 GB disk a grafický výkon zajišťuje grafický čip Intel HD 3000, který je posílán na 15,6‘‘ matný LED podsvícený LCD displej s obvyklým rozlišením 1366 x 768. Samozřejmostí je 0,3MPx webkamera, n-ková Wi-Fi, BlueTooth 4, nechybí ani HDMI výstup a díky šesti článkové baterii výdrž dosáhne krásných 6 hodin.

Designově a zpracováním vychází HP 650 z osvědčených modelů HP. Zpracování je vysoké úrovni, nikde nic nevrže, neskřípe a panty víka displeje jsou kvalitní. Nevýhodou může být na 15,6‘‘ kategorii absence numerické klávesnice, ale na druhou stranu nabízí plnohodnotnou velikost kláves a nejedná se o tzv. chiclet klávesnici.

HP 650 je k dispozici s operačním systémem SUSE Linux 11, kdy v takovém případě identickou konfiguraci pořídíte pod 8000 Kč. Vybírat lze také modely s předinstalovanými Windows 7 Home Premium 64bit. stejně jako nejnovějšími Windows 8 64bit

Souhrn HP 650

  • rozumný výkon pro takové to domácí žvýkání
  • s Windows 8 start do 20 sekund
  • matný displej
  • nemá chiclet klávesnici
  • nadstandardní výdrž na baterii
  • brašna součástí balení

Aktualizace: Původní článek z roku 2011 pojednával o HP 625. Nyní jsem jej aktualizoval dle stávajících poměrů na trhu.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT Tipy

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!