Tip nejen na vánoční dárek: originální kalendář z vlastních fotografií | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Přemýšlíte již nyní nad vánočními dárky a sháníte tipy a něco neotřelého, co se bude líbit a neskončí to rovnou v koši či pohozené na půdě? Kupujete často kalendáře, ale přijde vám, že jsou drahé a fotografie v nich často krát za moc nestojí? Je na čase vyzkoušet fotokalendář sestavený z vlastních fotografií.

Domníváte se, že je tvorba fotokalendáře něco těžkého, potřebujete k tomu profesionální software, například Adobe Photoshop? Omyl, pomocí aplikace AlbumMaker si vlastní foto tiskovinu zvládne vytvořit každý během několika minut. Pojďme si v deseti krocích jeden vzorový fotokalendář vytvořit.

Fotokalendář snadno a rychle

  1. Stáhněte si aplikaci AlbumMaker
  2. Nainstalujte a při prvním spuštění zadejte instalační kód, který naleznete zde
  3. Pokud se vám nezdá základní nabídka šablon, efektů a klipartů, můžete si stáhnout další.
  4. Po spuštění AlbumMaker klikněte na „Nové album“. Zadejte název alba a vyberte formát fotokalendáře. Součástí aplikace jsou informace o velikosti a ceně

    AlbumMaker

  5. Přesuňte se na další stránku pomocí modré šipky. Nyní ve stromové struktuře najděte složku s fotografiemi, které chcete použít.
  6. Fotografie, které chcete mít ve svém fotokalendáři označte a přesuňte do vedlejšího pole.
  7. Nyní si vyberte šablonu, počet stran, potvrďte dokončení a vyčkejte na vygenerování fotokalendáře
  8. Jste v režimu úprav, kdy můžete, ale nemusíte jednotlivé fotografie měnit, přidávat efekty dle libosti, pohybovat s pozicí fotek, nastavovat průhlednost atd.

    AlbumMaker

  9. Ve chvíli kdy budete se svým dílem spokojeni, klikněte na tlačítko „Objednat“ a odešlete objednávku
  10. Vyčkejte na doručení

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že fotokalendáře sklízí úspěch. Radost na tvářích příbuzných je k nezaplacení a navíc je to dárek, který budou mít na očích po celý rok. Oproti nudným kalendářům z papírnictví do tvorby fotokalendáře dáte něco ze sebe, čímž se dárek stává hodnotnějším a především, vše zvládnete z pohodlí svého domova 🙂

Tip č. 1: Před finálním odesláním objednávky si můžete nechat fotokalendář exportovat do HTML či Flashe a podívat se ve svém prohlížeči na výsledek.

Tip č. 2: Za povšimnutí stojí také fotoknihy ideální pro příbuzenstvo, které se nekamarádí s moderními zařízeními jako je počítače, tablety, elektronické fotorámečky či smartphony.

Tip č. 3: Informace o svátcích jsou pěkná věc, ale Příjmenář je originální záležitost.

Podrobnější informace o fototiskovinách a aktuální verzi AlbumMakeru hledejte na stránkách tiskproradost.cz

Související články

Martin Buchta | Kategorie: Ze života

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!