The Sims 3 jsou prodejní trhák | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

The Sims 3 jsou prodejní trhák

19 Čvn 2009

The Sims 3Pravděpodobně se nenajde nikdo, kdo by neznal oblíbený simulátor života, kde se staráte o simíky. Buď jej máte rádi, nebo nemůžete přímo vystát. Ať tak, či onak aktuální pokračování se stalo opět prodejním hitem a pokořilo dokonce interní statistiky Electronic Arts. Krize nekrize, hernímu průmyslu očividně tolik neškodí, protože kvalitní tituly lidé kupují stále.

Simulátor života The Sims vždy okupoval přední příčky žebříčků prodejnosti. Dlouho očekávaní pokračování The Sims 3, které se prodává od 2. června se stalo opět prodejním trhákem. Během prvního týdne se prodalo více než 1,4 miliónů kopií pro PC/Mac a jeho premiérový týden se tak stal nejúspěšnějším v historii EA. Hra významně boduje také v Česku a na Slovensku, kde od prvního dne okupuje žebříčky prodejnosti všech významných prodejců. Obrovský zájem fanoušků dokládá více než 7 miliónů stažení obsahu vytvořeného hráči, který zahrnuje simíky, domy, příběhy a mnoho dalšího.

The Sims 3 je rovněž možné stáhnout z App Store ve verzích pro iPhone a iPod touch, kde rovněž zaznamenal raketový start. V den vydání se dostal na první pozici mezi placenými aplikacemi a do dnešního dne se stále suveréně drží, čímž se The Sims 3 stala třetí hrou EA Mobile s prodejní cenou $9.99, které se to podařilo. „Úspěch prodejnosti hry, podpořený velmi kladnými hodnoceními recenzentů, demonstruje, že mobilní The Sims 3 jsou hitem u našich zákazníků na celém světě,“ řekl Adam Sussman, viceprezident pro celosvětovou publikaci EA Mobile.

„S více než desítkou cen od tisku, velmi kladnými recenzemi a pozitivním ohlasem od komunity The Sims jsme z úspěchu vydání The Sims 3 obrovsky nadšeni a první čísla o prodeji naznačují, že si můžeme připsat na konto další velký hit,“ uvedl Rod Humble, šéf vydavatelství EA Play. „Množství předmětů, vytvořených v The Sims 3 a stažených online je jasným důkazem toho, jak vášniví hráči The Sims jsou. Je to nyní jejich svět a my se už nemůžeme dočkat všech věcí, které vytvoří a budou sdílet.”

Sám jsem příznivec této hry a pamatuji si, jak jsem trávil spoustu času u prvních The Sims. Aktuální díl jsem měl možnost hrát pouze chvíli, ale zaujal mě a doporučuji zakoupit. Pěkná grafika, spousta dalších aktivit, jeden velký svět bez loadingů mezi barákem a okolím a perfektní optimalizace, takže si zahrajete bez problému také na starších strojích. Vyčerpávající recenzi najdete například na serveru doupě.cz.

Související články

Martin Buchta | Kategorie: Počítačové hry

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!