Sony urovnala žalobu okolo spywaru na CD | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Sony urovnala žalobu okolo spywaru na CD

30 Pro 2005

Vydavatelství Sony BMG Music Entertainment dosáhla urovnání žaloby ohledně protikopírovacího softwaru XCP, kterým osadilo některé svá CD. Žaloba byla podána, protože po tichém nainstalování XPC ochrany, která má prý sloužit proti kopírování, byly počítače vystaveny útokům hackerů a Sony mohla sledovat zvyky při poslouchání hudby. V rámci urovnání Sony vymění všechny CD vybavené XPC za nové. A jako odškodnění dostane navíc každý zákazník 7,50 dolarů a možnost stažení jednoho hudebního alba. Pokud hotovost odmítne, bude mít právo na stažení tří alb. Celkem by mě zajímalo, jak to budou vyměňovat. Jestli podle lístku z pokladny (jako u nás) nebo tím, že CD otestují v PC. Kdyby první metodou, tak těch CD moc nevymění 🙂 . Sem zvědav, s čím zas přijde Sony příště.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!