Snadné zálohování s Mozy | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Snadné zálohování s Mozy

15 Říj 2006

mozyProgram mozy Vám umožňuje jednoduché a bezpečné zálohování Vašich dat. Data se ukládají šifrovaná na internet. Ve free verzi máte k dispozici 2GB místa, v placené 30GB (4,95$/měsíc).

Zálohování probíhá pomoci jednoduchého klienta, který je zatím dostupný pouze pro Windows XP, připravuje se verze pro Mac OS X. Klient je skutečně hodně jednoduchý a komunikuje pouze anglicky. V hlavním okně je pouze 5 tlačítek – Start zálohování, Nastavení, Obnova ze zálohy, Historie zálohování a Skrytí okna. Nastavení zálohy probíhá pomocí určení umístění zálohovaných souborů a typů souborů (dokumenty, obrázky, hudba…). Tyto filtry můžete libovolně měnit. Po té, co si zvolíte co zálohovat, Vám program ukáže využití Vašeho prostoru na serveru. Zálohování lze i naplánovat – buď bude mozy zálohovat při nečinnosti PC (lze nastavit max. vytížení CPU a dobu nečinnosti) nebo v naplánovaný čas. Samozřejmě lze nastavit i jak často zálohovat (buď po dnech nebo týdnech – např. v 10:00 v neděli každé 3 týdny). Dále lze nastavit několik nastavení týkajících se hlavně chování klienta.

Mozy je poměrně zdařilý program, který velmi usnadňuje zálohování. Záloha je uložena na bezpečném místě, takže se nemusíte bát, že o ní přijdete. Zálohování je taky naprosto jednoduché – stačí ho jednou nastavit a už se o nic nemusíte starat a díky tomu, že mozy bere ohled na vytížení PC, tak si ani nevšimnete, že se něco děje. Jedinou nevýhodou, na kterou jsem narazil je fakt, že mozy neumí navázat přerušené stahování, ale to zas tak velký problém není.

Chcete-li navýšit Vaše místo na serveru a nechce-li se Vám platit, tak můžete využít nabídky, že za každé 4 nové uživatele (musí provést zálohu, jinak se nepočítají) dostanete 1GB místa navíc. Chcete-li Mozy vyzkoušet a zároveň mě podpořit, registrujte se prosím přes tento odkaz.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!