Shank - brutální plošinovka | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Shank – brutální plošinovka

16 Lis 2010

ShankPoměrně v tichosti vyšla pro konzole (PlayStation 3 a XBOX 360) o prázdninách akční plošinovka s brutálním nádechem a komiksovou grafikou. Nedávno podobné tichosti a bez zájmu médií vyšel tento počin od Klei Entertainment pod taktovkou Electonic Arts také pro PC.

Náplň celé hry je prostá. Běžíte úrovní a do toho na vás odevšad vyskakují a vybíhají nepřátelé. Na jejich eliminaci jste vybaven nožem, motorovou pilou a pistolí (postupně získáte například mačetu nebo brokovnici) a na konci každého levelu se poté setkáte s bossem. Nábojů máte neomezeně stejně jako benzínu v motorové pile, takže se můžete vyřádit dle libosti ať již s motorovkou jako v texaském masakru nebo s mačetou jako ve snímku Machette. Jedinou výjimkou jsou granáty, kterých máte omezený počet. Občas se naskytne možnost sebrat po protivníkovi rotační kulomet a to je teprve mazec, jen si jej nemůžete vzít dále, protože s ním můžete jen chodit a nikoli skákat.

Tak jako v každé jiné plošinovce i tady si zaskáčete, budete šplhat, ručkovat nebo slaňovat nad překážkami. Není to úplně prachsprosté zabíjení hordy nepřátel, ale hra skýtá nádech příběhu, kdy se Shank chcete pomstít za vraždu milenky. Na první pohled vypadá Shank jako jednoduchá odreagovačka. Ale opak je pravdou, protože občas se celkem zapotíte. Ať při boji s bossem na konci každého levelu nebo likvidaci dotěrných psů.

Projít od A do B a řezat do všeho je základ, ale potěší rozmanité prostředí stejně jako zpracování jednotlivých postav a stříkající hektolitry krve. Shank v současném stereotypu pokračování pokračování pokračování příjemně překvapil (ačkoli nepřináší do žánru nic nového) a obzvláště za cenu cca 300,- mu prostě nelze odolat. Tuhle efektní rubačku můžete kupovat na Steamu, PlayStation Store nebo Marketplace. Pokud hrajete na PC, určitě doporučuji použít gamepad (ostatně je vám to doporučeno při samotném spuštění hry), protože na klávesnici si tak akorát zlámete prsty a nikdy nezvládnete všechny komba. Hra navíc obsahuje co-op multiplayer, ovšem pouze lokální nikoli síťový. Což na jednu stranu zamrzí, ale i tak si užijete s kamarády spoustu zábavy.

Martin Buchta | Kategorie: Počítačové hry

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!