Recenze: OCZ Synapse - zvyšte výkon systému přidáním SSD disku | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Recenze: OCZ Synapse – zvyšte výkon systému přidáním SSD disku

20 Led 2013

Nepřesvědčili vás zatím SSD disky svoji životností natolik, abyste jej použili jako rychlý systémový disk a jako úložiště pro kritická data s požadavkem na výkon? V nových noteboocích a Ultraboocích se používají mSATA o relativně nízkých kapacitách, která dokáží výrazným způsobem zkrátit start systému a zvýšit výkon spouštění často používaných aplikací.

OCZ nabízí plug&play řešení pro všechny uživatele, kteří nechtějí trávit čas migrací dat a instalací operačního systému na SSD disk. OCZ Synapse pouze zapojíte do počítače, nainstalujete dodávaný software Dataplex a zvýšení výkonu se zanedlouho dostaví samo. Jak obstál disk v testu? 

Testovací sestava

  • Základní deska: ASUS M5A99FX PRO R2.0
  • Procesor: AMD FX-8120@3,9Ghz
  • Operační paměť: 2 x 4GB Kingston HyperX 1888Mhz
  • Grafická karta: Sapphire HD 7770 Vapor-X OC
  • Pevný disk: 2 x Seagate Barracuda 7200.12 (RAID 0)
  • Operační systém: Windows 7 SP1 64bit

OCZ Synapse

Při testování jsem OCZ Synapse prověřili v oblíbených benchmarkovacích nástrojích zahrnujících ATTO Disk Benchmark a CrystalDiskMark, stejně jako OMeter, AS-SSD, kdy každý prověří disk trochu jinak. Výsledky byly očekávatelné a srovnatelné s konkurencí, kterou pohání rovněž řadič Sandforce 2281.

Podrobné výsledky a závěrečné hodnocení se dočtete na serveru PCWorld, na kterém byla recenze publikována.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT Recenze

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!