Recenze: Nadějný Sniper: Ghost Warrior 2 stále bohužel nedospěl | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Recenze: Nadějný Sniper: Ghost Warrior 2 stále bohužel nedospěl

30 Kvě 2013

Sniper Ghost Warrior 2Už jsou to tři roky, co nenápadně světlo světa spatřil Sniper: Ghost Warrior od polských tvůrců ze City Interactive a letos po několika odkladech jsme se dočkali pokračování. Velké změny se odehrály pod kapotou, druhý díl sniperské akce pohání CryEngine 3, proto již od prvotních screenshotů bylo jasné, že se můžeme těšit na vizuálně slušnou podívanou. Otázkou zůstává, poučili se autoři z chyb?

Nebudu chodit zbytečně kolem horké kaše a hned na úvodu řeknu, že nikoli. Když nyní pročítám recenzi prvního Sniper: Ghost Warrior, prakticky bych jí mohl vzít a znovu přetisknout, až na pár drobností. Tím rozhodně nechci říct, že se jedná o špatnou hru, ale poukázat na fakt, že kromě vizuálu se toho zas až tak mnoho nezměnilo. No, i když…

Začněme tím, že druhý díl už je, na rozdíl od prvního dílu, prakticky „tupou arkádou.“ Bohužel tvůrci podlehli dnešnímu standardu zjednodušování her. Hráče vodí za ručičku v úzkém koridoru, ubylo osobního rozhodování i stealth akce. Vše vám diktuje buď parťák, nebo velitel skrz vysílačku. V jedničce byla volnost svobody výrazně větší a o to větší zodpovědnost. Ve výsledku jsem hrou nabízející 10 singleplayerových misí rozdělených do tří aktů, prolétl za 4 hodiny. Za tu dobu jsem sejmul bezmála 400 nepřátel, z toho stovku headshotem, 26 tichým zabitím zblízka a zásah na nejdelší vzdálenost činil 1546 metrů. Krásné statistiky si hra vede, jen co je pravda.

Příběhový průměr s několika dějovými zvratky, ve kterém se podíváte se do různých koutů světa.

Naštěstí ty dobré věci zůstaly. Mám na mysli pokročilou balistiku, efektní bullet time při povedeném zásahu, vizuální stránku a stále tu jsou lékárničky jako za starých časů. Pokud vám první díl přirostl k srdci, dvojku si určitě pořiďte. Nabídne sice méně strachu, napětí, ale stále zůstává za budgetovou cenu, takže určité nedostatky jí lze směle prominout a navíc je tu multiplayer. Jakou záplatou bolístky je DLC Siberian Strike, ve které vše závisí čistě jen na vás. Žádná podpora, žádné upozornění na snipery, prostě si musíte poradit sami. Jasná ukázka toho, že vývoj byl podřízen tlaku vydavatelů. Ono i dřívější gameplay záběry ze hry byly jiné. No snad přijdou ještě další DLC, která vylepší pošramocenou pověst.

Poněkud iritující je několika sekundový zásek při nahrávání mise a to pěkně prosím i na SSD disku.

Sniper Ghost: Warrior 2 - efektní bullet time

Souhrnné hodnocení
Hodnoceno dne
Produkt
Sniper: Ghost Warrior 2
Hodnocení
21star1stargraygraygray
Název aplikace
Sniper: Ghost Warrior 2
Název aplikace
Windows
Software Category
Hry
Martin Buchta | Kategorie: PC Počítačové hry Recenze

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!