Recenze: LG IPS237L – zapomeňte na TN panely, je tu IPS a za příznivou cenu | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Plánujete nákup nového monitoru? Zapomeňte na LCD monitory s TN panelem, které mají mdlé barvy a nerovnoměrné podsvícení. Na trhu jsou již nějaký ten pátek LCD monitory s IPS panely,  které zobrazují věrohodné barvy a nabízejí skvělé pozorovací úhly. Novinka LG IPS237L dokazuje, že IPS může být navíc za rozumnou cenu. Přesvědčte se sami v dnešní recenzi.

LG IPS237L

První LCD monitory s IPS panely byly velké jak CRT monitor, podobně žravé a ke všemu neuvěřitelně drahé.  Ty časy jsou již pryč a IPS technologie se prosazuje v tabletech i smartphonech. Jen v monitorech jako by se zastavil čas a v drtivé většině kanceláří a domácností jsou k vidění LCD monitory se zastaralým TN panelem a IPSka stále zůstávají výsadou profesionálů. Naštěstí LG s novou řadou monitorů IPS7 monitorů dokazuje, že cena špičkového monitoru, který potěší i oko fotografa,  nemusí být čtyřciferná.

Monitor LG IPS237L je sice plný kompromisů, ale naštěstí ne v oblasti panelu, který je kalibrovaný již z továrny a nabízí věrohodné barvy, vysoký kontrast a perfektní pozorovací úhly. Nabízí dvojici HDMI, prakticky bezrámečkový design, hliníkové provedení, ale na druhou stranu chatrnější nohu, chybí montáž na zeď, nenabízí ani pivot a s dotykovým ovládáním se musíte naučit žít. Ale za cenu lehce přesahující 4 000 Kč se jedná o must have produkt. Vyměňte konečně své TNko a vychutnejte si živé barvy každý den navíc v elegantním bezrámečkovém designu.

Pokud vás zajímá, jak dopadl testovaný LG IPS237L, přečtěte si kompletní znění recenze na serveru PCWorld.

Martin Buchta | Kategorie: Recenze

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!