Recenze: Lenovo Yoga 13 - praktický pracant nejen na cesty | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Recenze: Lenovo Yoga 13 – praktický pracant nejen na cesty

10 Čvn 2013

Hledáte mobilní stroj, líbí se vám kompaktnost tabletů, ale zároveň potřebujete vysoký výkon a možnost připojit k zařízení externí monitor, flash disk a další periferie? Pak přesně pro vás je určen nový segment notebooků, tzv. konvertibilní zařízení mají otočnou obrazovku a můžete je využít jako tablet, ale i jako plnohodnotný notebook. Otestoval jsem hardwarově i cenově zajímavé Lenovo Yoga 13. Jak se mi líbil a obstál jako univerzální mobilní zařízení?

Dominantou zařízení je třináctipalcový IPS panel s rozlišením 1 600 x 1 050 pixelů, který je doplněn o multi dotykovou vrstvu a chráněn krycím sklem Gorilla Glass. Barvy jsou tak perfektní, stejně jako pozorovací úhly.

Přednosti této téměř 1,5kg vážící krásky jsou přeci jen někde jinde. Otočná obrazovka o 360° ve vertikálním směru nabízí hned několik nových režimů použití. Lenovo Yoga můžete používat kupříkladu jako stojánek (fotorámeček), ale především jako tablet.

Lenovo Yoga 13

Kombinace Intel Core i7, 8GB RAM, 128GB SSD a Windows 8 dělá z Yogy pořádného pracanta. Start systému do 10 vteřin hravě konkuruje tabletům a ani výdrž baterie není špatná – při běžném provozu lze počítat s 6 hodinami.

Yoga 13 je trochu kompromisem a místo velkého množství portů nabídne pouze dvojici USB portů z toho jeden USB 3.0 a jedno HDMI + audio jack. Zamrzí pouze hlučnější ventilátor a WiFi s nízkou citlivostí, jinak tu máme krásného zástupce konvertibilních notebooků, do kterého se vyplatí investovat. V základní verzi s i3 a 4GB RAM vás vyjde na 22 999 Kč.

Pokud vás zajímá, jak dopadla testovaná Yoga 13, přečtěte si úplné znění recenze na serveru PCWorld.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT Recenze

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!