První výročí | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

První výročí

11 Zář 2006

Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Právě před rokem jsem si založil tento blog. Přesně 2005-09-1113:45. Na následujících několika řádcích bych tedy chtěl shrnout uplynulý rok.

Původně jsem tento blog zakládal jako zdroj informací pro můj web s překlady cestiny.fbi.cz a také pro sepsání návodů, jak instalovat, nastavovat češtinu v tom a tom programu. Odkazy na tyto návody posílám jako první reakci na takovéto dotazy.

Kromě informací o překladech se tu během září a října začali objevovat návody a tipy na užitečné věci. V listopadu nastala revoluce a vznikl z toho víceméně agregátor zpráviček ze světa IT. 2-3 příspěvky každý den byli běžnou záležitostí. Krom toho sem od listopadu začal přidávat záložky do programu Google Earth na zajímavá místa ve světě.

Převaha zpráviček, které se stejně objevily už předtím minimálně na 5-ti známých místech (živě.cz apod.) tu převažovala až do března. I když jsem k tomu většinou přidal i svůj komentář, tak mě to postupem času přestávalo bavit a ani nebyl čas.

Na blogu jsem spustil reklamní systém adFOX. Poměrně jste klikali, takže jsem byl během dvou měsíců o tisícovku bohatší, takže jsem mohl investovat do novějšího HW vybavení. No a hlavně jsem měl co nosit a čím psát, viz. foto ;-). Bohužel poté jste přestali klikat. Snad z toho ještě nějaká kačka bude, abych měl za co v únoru koupit vlastní doménu.

Vzhledem k tomu, že tu sídlila parodie designu, která mě odpuzovala od napsání něčeho, tak se počet příspěvků během června rapidně snížil na hodnotu šesti příspěvků. Ono na to mělo nejspíš i vliv ne zrovna 2x vydařené počasí. Přišel červenec, kdy jsem se konečně dokopal k vytvoření nového designu. Počasí krásné, co psát, by i bylo, ale ani nebyl čas 🙂 . Krom toho začal na blogu Ondra publikovat užitečné návody a tipy.
Srpen se zapsal do historie nejmenším počtem příspěvků. Bylo jich pouhých pět. Zapříčiněno nechutí nic dělat a představou, že za chvíli začne každodenní dojíždění do ústavu 🙂 .

Sečteno a podtrženo. Každodenní zprávičky jsou historií, což ale neznamená, že jim je absolutní konec (až na informace o aktualizace snímků v GE, novinky v Opeře, Opeře Mini apod. 😉 ) . Nyní pouze informace o překladech, občasné tipy a návody, sem tam snad i záložka do Google Earth a možná i občas nějaká událost ze života mého. Byl to rok plný zvratů i překvapení a zároveň i poučný. Doufám, že nastávající rok bude minimálně stejně úspěšný jako tento.

Martin Buchta | Kategorie: Ze života

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!