Preview: Medal of Honor Warfighter – další FPS přichází na scénu | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Ve středu 12. 9. pořádala lokální pobočka Electronics Arts prezentaci aktuálního akčního titulu Medal of Honor: Warfighter. Organizátoři patrně chtěli, abychom si okusili, jak to mají chlapi ze speciálních jednotek těžké. Proto patrně vybrali tematické místo na pražském Vítkově, na které se dostanete výhradně po náročném pěším výšlapu. Za intenzivního deště se jednalo skutečně o výzvu, kterou nakonec všichni pokořili, i když některým to trvalo déle.

O chystaném MoH: WarFighter patrně stejně všichni všechno víte, takže je patrně zbytečné se zabývat podrobnostmi. Běží na nejnovější generaci Frosbite enginu, který poháněl také velmi úspěšný Battlefield 3. Těšit se tak můžeme na realistické zpracování, povedený režim poškození a nadprůměrný grafický zážitek. Stejně tak na intenzivní válečný prožitek v kůži vojáků příslušejících do elitních vojenských jednotek (SAS, SOG, Spetznaz Delta Force a mnoho dalších). To samo osobě naznačuje, že se podíváme do různých koutů celé země, protože teroristé se semtexem nikdy nespí 🙂

Očekávatelný gameplay, po kterém všichni touží

Měl jsem možnost si vyzkoušet jeden multiplayerový mód, který je z velké části podobný známému capture the flag. Jen s tím rozdílem, že přestáváte v aktuálním kole hrát ve chvíli, kdy vás nepřítel trefí. Mapy jsou na tento mód malé, takže nehrozí, že byste se s posledním hráčem v protějším týmu naháněli půl hodiny. Což je poměrně fajn a každé kolo je tedy rychlé. Dále se můžete těšit na dalších 5 módu, z nichž dva známe, již z předchozího MoH a zbývající jsou variací na režimy dostupné v Battlefieldu 3 nebo jiných her. Hodně slibně vypadá kooperační Fire Team.

Prvotní dojmy z těch několika desítek minut co jsem měl možnost si hru osahat, jsou jedině pozitivní. Uvidíme, jak dopadne finální verze a především jsem zvědav na singleplayerovou kampaň. Z ní jsem měl možnost vidět ukázku a na první pohled to vypadá, že opět nabídne dychtivou zábavu na několik hodin. Tentokrát bude celá kampaň ještě více emotivní a bude se snažit hráče vtáhnout do děje. Nabízí se tedy logicky otázka, zda filmové pasáže nebudou podobně jako u konkurence nakonec tvořit většinu hrací doby. Na jakékoli soudy je zatím brzo, nechme se překvapit. Zatím to vypadá na povedenou variaci Battlefieldu 3.

Na pultech prodejců a online distributorů se Medal of Honor: Warfighter objeví 26. 10. 2012. Pokud si již nyní předobjednáte limitovanou verzi ať již pro PC, PlayStation 3 nebo XBOX 360 získáte jako jedni z prvních výhradní přístup do chystané beta verze Battlefied 4, která by měla světlo světa spatřit patrně někdy v průběhu příštího roku. Navíc obdržíte první DLC úplně zdarma, které vyjde v prosinci letošního roku a samozřejmě bonusové předměty do multiplayeru.

Fotografie z celé akce již brzy! Stay tuned 🙂 

Martin Buchta | Kategorie: Počítačové hry

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!