Poslouchejte česká rádia online z play.cz přímo ve Windows 8 | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Poslouchejte česká rádia online z play.cz přímo ve Windows 8

23 Úno 2013

Play.czVe Windows 8 již bohužel není dostupný postranní panel a tím pádem není možné použít ani moje miniaplikace na Plochu pro poslech online vysílání tuzemských rádií. Přesto není nutné věšet hlavu, moderní rozhraní, dříve označované jako metro, nabízí možnost instalovat aplikace z Windows Store a rozšířit funkčnost nové Nabídky Start. Do dnešního dne byla nabídka rádio aplikací chudší,  k dispozici byla v podstatě pouze aplikace pro rádio Frekvence 1  a Evropu 2. Nyní se situace změnila a největší poskytovatel online streamů, play.cz, připravil vlastní aplikaci, kterou byste neměli rozhodně minout.

Play.cz pro Windows 8

Aplikace play.cz nabízí k poslechu více jak 90 FM i ryze online rádií. Naštěstí nechybí pokročilé filtrování – dle regionu nebo žánru, díky tomu své oblíbené rádio naleznete snadno a rychle pomocí . Protože vývojáři využili  funkcionality Windows 8 téměř na maximum, každé rádio si můžete připnout na Úvodní obrazovku. Samozřejmostí je možnost ovládat hlasitost multimediálními tlačítky klávesnice stejně jako u vestavěného přehrávače hudby a videa v systému Windows 8.

Aplikace Play.cz dále nabízí

  • informaci o aktuálně přehrávané skladbě
  • možnost volby bitrate (kvality)
  • články z magazínu Play.cz

Jedná se o povedenou aplikaci, která rozšiřuje již tolik početnou nabídku Windows Store a k dispozici je také aplikace pro Windows Phone 7.8/8.

Stáhnout aplikaci Play.cz pro Windows 8

Poznámka pod čarou: Postranní panel je možné do Windows 8 zpětně doinstalovat, ale o tom až příště.

Martin Buchta | Kategorie: Hudba, TV

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!