Patálie s Vodafone aneb duplicita v systému: první část | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Patálie s Vodafone aneb duplicita v systému: první část

24 Lis 2011

Vodafone unhappy :(Když již mám chytrý telefon s nejlepším operačním systémem současnosti, byla by škoda nevyužívat jeho plný potenciál a být odkázán jen na WiFi. Rozhodl jsem se tedy, že si u Vodafonu aktivuji studentský tarif na míru. V tuzemské nabídce je v rámci možností tato nabídka poměrně dobrá. Ovšem to jsem v té chvíli ještě netušil, co to bude obnášet za komplikace.

V samoobsluze tento tarif neaktivujete a na eshopu Vodafonu je toto sice možné, ale vše co na něm objednáte, je vázáno na novou SIM kartu a navíc je nutné uhradit volací jistinu. Obecně je výhodnější řešit vše na pobočce než přes samoobsluhu.

Vyrazil jsem tedy na nejbližší pobočku Vodafonu. K mému překvapení, jsme společně se slečnou za přepážkou zjistili, že mi požadovanou službu nemůže aktivovat, jelikož na mé osobní údaje je již v systému evidována jiná SIM karta. Poměrně překvapivé zjištění, které si lze bud vysvětlit bordelem v systému Vodafonu nebo zneužitím mých osobních údajů neznámou osobou.

Bohužel na prodejně nejsou schopni zjistit podrobné informace o druhém telefonním čísle evidovaném na mě (na jednu stranu je to pochopitelné v rámci bezpečnosti). Po dohodě poslala žádost na technické oddělení, ovšem z jejich odpovědi jsme zjistili jen to, že skutečně nějaké číslo na mé údaje existuje. Bylo mi tedy doporučeno obrátit se přímo na help linku operátora, kde jsem ovšem také nepochodil a jediným řešením je písemná žádost.

Inu, písemnou žádost jsem dnes odeslal a jsem zvědav, jak dlouho to bude trvat, zda se něco stane a jestli se dozvím druhé telefonní číslo, které je pod mými údaji v systému Vodafonu evidováno.

P.S. Během těch několika dní co jsem byl na pobočce a poté volal na help linku, mě mj. shodou okolností Vodafone kontaktoval a všichni se mě snažili přesvědčovat, že službu lze aktivovat a není v tom problém, ačkoli jsem je upozorňoval, že je to ztráta času 🙂 Pro zábavu jsem s nimi celý proces absolvoval, ale závěr byl pokaždé stejný. Službu nebylo možné aktivovat z důvodu duplicity údajů v systému.

P.S.S. Nyní jsem si dobil online kredit a získal tak v rámci akce měsíc internetu zdarma. Snad to do té doby Vodafone vyřeší a od nového roku již pojede vše, jak má. Pokud nad internetem váháte, vyzkoušejte také této akce internetu zdarma na měsíc při dobití 500,-. Zároveň také probíhá akce, internet od pátku do neděle zdarma, které můžete využít v případě, že máte aktivován internet na den v mobilu.

Martin Buchta | Kategorie: Mobil & tablet

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!