Opera: Jak na více řádků na osobní liště | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Opera: Jak na více řádků na osobní liště

20 Kvě 2006

Pokud používáte v Opeře osobní lištu, tak jste určitě přemýšleli nad tím, jak zařídit více řádků na osobní liště. V dobách Opery 9 TP1 jsem nad tím také přemýšlel a zkoušel všechno možné, ale bez úspěchu (zkoušel jsem použít i dynamickou mezeru atd.). Uspořádal jsem si ji tak, aby vyšla na jeden řádek a poté jsem na to úspěšně zapomněl 😉 . Tento týden mě to při debatě ve škole připomenul Jech a tak jsem se rozhodl, že nyní prozkoumám situaci. Přeci jen TP1 byla již dávno a od té doby se mnoho změnilo. Nevím, od které verze nebo týdenního buildu to funguje, protože jsem to vyzkoušel až teď na verzi 9 beta1 (ve verzi 8.x nejspíš nefunguje).

A teď k samotnému návodu. Pravým tlačítkem klikněte na osobní lištu a z menu, které se zobrazilo vyberte položku Přizpůsobit (Customize). V následném dialogu se přesuňte na záložku Panely nástrojů (Toolbars). A z rozbalovacího seznamu Zalamování (Warpping) vyberte možnost Zalamovat na více řádků (Wrap to multiple lines).
Možná, že jsem opět objevil Ameriku, ale třeba jsem někomu oživil paměť a nyní si každý může osobní lištu rozložit na více řádků. Jsem si jist, že v předchozích verzích tato funkce určitě nebyla 😉 .

osobní lišta
Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT
Tagy: ,

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!