Nový vzhled webu a čeština pro TuneUp Utilities 2010 (aktualizováno) | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Nový vzhled webu a čeština pro TuneUp Utilities 2010 (aktualizováno)

6 Pro 2009

Po více jak 3 letech jsem konečně připravil nový vzhled pro web s češtinami. Nový design je jednoduchý a přehledný, takže orientace by měla být pro vás, návštěvníky, ještě snazší. Nedávno jsem také předeslal, že češtinu pro TuneUp 2010 vydám až poté, co nahodím novou verzi webu. Jaké jsou klíčové funkce nového TuneUpu a jak je na tom čeština?

Vzhledem k tomu, že češtinu jsem měl hotovou již před dvěma týdny a dosud probíhalo testování a hledání překlepů (díky patří především oBzBJirkovi), tak jsem mezitím dokončil aktuální podobu webu. Přidal jsem několik funkcí, které mají zlepšit zpětnou vazbu, od vás, uživatelů. Zmíním možnost „Oznámit novou verzi“ nebo „Nahlásit chybu v překladu“. Stačí vyplnit jednoduchý předem připravený formulář a po odeslání mi přijdou všechny potřebné informace. Pokud narazíte na problém, něco nebude fungovat apod, neváhejte a oznamte mi to. V komentářích můžete změnu webu zhodnotit a napsat své návrhy a připomínky.

TuneUp 2010

Aktuální verze oblíbeného optimalizačního balíku přinesla kompletně přepracovanou úvodní obrazovku a především podporu pro nejnovější operační systém Windows 7. Mezi nové funkce, které zajišťují optimální běh a maximální výkon za každé situace patří „Live-optimalizace“ a „Turbo režim“.

TuneUp Live-optimalizace monitoruje běžící procesy a brání alokování prostředků procesům na pozadí a přiřadí je aktuálně používaným aplikacím, což zajistí jejich vyšší odezvu a start. Konfigurovatelný TuneUp Turbo režim umožní deaktivovat zbytečné služby, naplánované úlohy a další málo používané funkce pro zajištění maximálního výkonu pro Vaše hry nebo aplikace. Stav počítače můžete sledovat při kliknutí na ikonku v oznamovací oblasti nebo pomocí miniaplikace na Ploše.

Čeština

Tak abychom se dostali k věci, po které zajisté toužíte. Tou není nic jiného, než čeština pro TuneUp. Na výběr máte 2 instalátory. Jeden (bez označení) je určen pro systémy Windows Vista a vyšší. Ten druhý, označený přídomkem XP, je určen pro uživatele, kteří stále používají „přesluhující“ systém Windows XP. Je to z důvodu, že každá z generací systémů má jinou adresářovou strukturu, kam se jazykový balíček pro TuneUp nainstaluje. Instalátor by měl automaticky ukončit jak běžící okna TuneUp tak spuštěný proces na pozadí „TuneUpServicesxx.exe“. Pokud se tak nestalo a čeština nejde nainstalovat, ukončete jej ručně.

Anglicky zůstala pouze úvodní trial tabulka a poté na anglický text narazíte při spuštění modulu Speedoptimizer (Zvýšení výkonu). V případě, že objevíte někde další nepřeložené texty nebo chybku v překladu, určitě mi to oznamte.

Nejnovější verzi TuneUp Utilities stáhnete na webu výrobce a český jazykový balíček najdete jako vždy na mém webu.

Update

Pokud jste byli mezi prvními, kteří stáhli češtinu, a nejde Vám nainstalovat, stáhněte si ji znova – upravil jsem instalátor.

Update č.2

Na webu aktualizovány oba instalátory, jak pro Windows Vista (a vyšší), tak XP. Nyní by již neměl být problém s instalací a také by měl fungovat klíčový modul speedoptimizer (Zvýšení výkonu). Pokud bude stále problém přetrvávat, doporučuji kompletně odinstalovat TuneUp a nainstalovat jej znovu. V případě, že by poté stále někomu nefungovala čeština, nechť mě kontaktuje. Češtinu stáhnete na webu.

Návod na instalaci

Pokud máte problémy s instalací češtiny, přečtěte si podrobný návod.

A pokud ještě nejste, tak se na Facebooku staňte fanouškem pro nejaktuálnjěší informace nejen o překladech.

Související

Martin Buchta | Kategorie: Češtiny

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!