Nová služba od meebo - meebo me (update) | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Nová služba od meebo – meebo me (update)

11 Zář 2006

Webová aplikace meebo, o které jsem nedávno psal zde, rozšiřuje své služby. Registrovaní uživatelé můžou na své webové stránky vložit widget, pomocí nějž s vámi můžou návštěvníci vašeho webu přímo komunikovat podobně jako pomocí instant messengeru.

Tvorbu widgetu najdete buď na speciálním webu a nebo v nastavení meeba. Doporučuji použít tvorbu přes nastavení, protože je rychlejší a jednodušší. Tvorba widgetu je naprosto jednoduchý proces, pouze si zvolíte jméno widgetu a jednu ze tří velikostí. Poté meebo vygeneruje kód pro vložení do vaši stránky. Při tvorbě přes web navíc musíte zadat vaše přihlašovací údaje k meebo, případně se zaregistrovat, když ještě nejste uživatelem meeba.

Widget je vytvořen ve flashi a má jednoduchý vzhled, který zatím nelze měnit. Většinu jeho plochy zabírá místo pro komunikaci, dále je nahoře označení, zda-li jste připojen a v dolní části si návštěvník může zvolit přezdívku.

Komunikace probíhá přímo přes meebo, takže pro komunikaci musíte být přihlášen v meebo. Zprávy, které Vám někdo napíše, když nejste přítomen, se samozřejmě zobrazí po přihlášení. Asi by nebylo na škodu, kdyby vzkazy šli přesměrovat např. na ICQ, protože meebo jako hlavní messenger asi používá málokdo.

Tato novinka mi přijde jako celkem dobrý nápad, ale obávám se, že by ji někteří využívali jenom k tomu, aby Vás otravovali apod. Nejlepší využití by asi našel na stránkách, ke kterým má přístup jenom omezená skupina lidí, např. třídní stránky apod., aby se těmto problémům předešlo.

Update: Nyní si již při tvorbě widgetu můžete nastavit vlastní velikost widgetu a také přizpůsobit jeho barvu.
Mezi další novinky na meebo patří vyhledávací políčko v dolní části okna z kontakty, které Vám umožní rychle vyhledávat na googlu, amazonu a wikipedii.

Související články:

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!