Need for Speed Hot Pursuit – první dojmy z hraní vývojové verze | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Need for Speed Hot Pursuit – první dojmy z hraní vývojové verze

15 Zář 2010

[Update 15.11.2010: Jaký je multiplayer nových NFS: Hot Pursuit?] Měl jsem ojedinělou možnost si vyzkoušet vývojovou verzi připravovaného arkádového kousku ze série Need for Speed. Koná se velký comeback policie, za kterou je nově možné hrát.

 

K dispozici byl jeden level, úroveň, úkol či jak to nazvat, kde jsem v roli policisty měli za úkol zlikvidovat „piráta“ silnic prchajícím v Lamborghini Murciélago a ke zdárnému splnění úkolu jsem sedlal Lamborgihi Reventon.

Na první pokus se mi nepodařilo zločince dostat a naopak on vyšachoval mě. Ovšem při druhém pokusu jsem byl již úspěšný. V plné verzi budete mít čtyři bonusy, které vám pomohou zastavit pachatele, ale v této ukázkové verzi byl dostupný pouze zátaras, který slouží dobře nejen na zpomalení, ale také poškození vozu. Při třetím pokusu jsem zločince pouze následoval a prozkoumával okolí, čímž jsem se z podhorských lesů dostal až do hor k jezeru, kde bylo možné také pronásledovaného srazit ze srázu.

Modely aut byly zpracovány na jedničku a ostatní vozidla na silnici již nejsou pouhé krabice na kolech, ale byly hodně podobné svým originálům (např. Porsche Cayenne). Uvidíme, zda v plné verzi bude plně licencované nebo zůstanou pouze u podoby.

Velký důraz je opravdu kladen na arkádové pojetí a HP si v žádném případě nehrají na simulaci, což je již patrné z dostupných videí. Není to vůbec na škodu, ba právě naopak a vypadá to na nadějný zábavný kousek, stejně jako Burnout Paradise. Ještě aby ne, když za tímto dílem stojí právě jeho autoři, Criterion Games.

V současné chvíli bych vytknul jen otřesný zvuk vozidel, který provází sérii NFS již řadu let. To je prostě problém nahrát reálné zvuky aut a každému autu přiřadit jiný zvuk?

Dále doporučuji přečíst podrobnější informace a dojmy především z multiplayeru nových NFS: Hot Pursuit.

Martin Buchta | Kategorie: Počítačové hry

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!