Multipopup UserJS - krásnější bublinová nápověda nejen pro Operu | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Multipopup UserJS – krásnější bublinová nápověda nejen pro Operu

20 Srp 2007

Také Vás nudí standardní nevzhledné bublinové nápovědy v kvalitním alternativním internetovém prohlížeči Opera, ve které se zobrazuje alternativní text obrázku nebo popisek u podtečkovaného textu (tag title či acronym)? Chtěli byste ji přizpůsobit vzhledu prohlížeče či celému systému a navíc rozšířit její funkčnost? V tom případě zkuste uživatelský javascript Multipopup.

Multipopup je kvalitní náhradou standardní bublinové nápovědy, která je dostupná v internetovém prohlížeči Opera. Má lepší vzhled, který lze měnit pomocí skinů a funkčně je na tom také lépe. Navíc není problém si jej jednoduchou úpravou upravit podle potřeb.

U tagu title a dalších zobrazuje stejně jako výchozí bublinová nápověda popisky. U odkazů standardně nic nezobrazuje, ale stačí stisknout klávesu CTRL a hned se zobrazí cíl odkazu. U obrázků se standardně zobrazuje alternativní text a při stisku CTRL zdroj obrázku. Pokud je to například zmenšený náhled obrázku s odkazem na plnou velikost nebo odkaz vedoucí na obrázek, tak se v bublině zobrazí náhled toho obrázku. Samozřejmě není problém si skript upravit tak, aby zobrazoval některé věci rovnou nebo naopak, stejně jako čas prodlevy.

Multipopup
Ukázka toho, jak je Multipopup krásný a co všechno dokoáže standardně zobrazit.  Nejnovější verzi stahujte (3.07) z oficiálního webu.

Jak Multipopup nainstalovat

  • stáhněte a rozbalte archív do složky, kde máte uživatelské skripty (pokud žádné zatím nemáte tak si ve složce s Operou vytvořte např. složku UserJS)
  • jděte do Nástroje->Nastavení->Pokročilé->Obsah->Nastavení JavaScriptu a vyberte složku se skriptem
  • nezapomeňte vypnout výchozí bublinovou nápovědu
Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT Programování Tipy

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!