Moje konfigurace Opery | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Moje konfigurace Opery

17 Pro 2005

Po přečtení článku Mé dokonalé nastavení Opery pod Windows od zimmiho jsem se rozhodl, že taky napíšu článek o mém nastavení Opery.

skinSurfování mě zpříjemňuje skin PlastikOpera. Místo výchozího menu používám Web Development Setup V1.20, které nabízí mnohem více funkcí, samozřejmě v pozměněné podobě 😉 .

Když jsem začínal používat Operu (od chvíle kdy mám internet), tak mi dost vadil panel pod klávesovou zkratkou F4. Nyní ho používám normálně a vůbec mi nevadí. V tomto panelu mám zobrazeny položky Záložky, PřenosyHistorie.

Opera disponuje velkým množstvím toolbarů, např. tlačítkový lišta, osobní lišta, navigační lišta… Já mám zatrženy následující: osobní lišta, lišta stránek, lišta adresalištu Start. Stavový řádek mám vedle lišty s adresou. Je to lepší, protože nemusím koukat dolů, kam odkaz vede, a mám větší plochu pro zobrazení samotné stránky. Mezi lištou adresa a stavovým řádkem mám tlačítko, které zobrazí rozšířené možnosti menu Web Development Setup, např. otevřít ve FF a IE, PageRank, validace, identifikace, různé utility (ascii tabulka) atd.

Na jakoukoliv lištu máte možnost přidat tlačítka pro rychlejší ovládání. Pokud by vám nestačili standardní tlačítka, tak jich spoustu naleznete na Opera Wiki.
Pro pohodlnější ovládání používám gesta myší (na prostředním tlačítku mám nastaveno Otevřít v novém okně na pozadí). Kromě běžných klávesových zkratek (Ctrl+Z, Ctrl+F …) používám a také všem vřele doporučuji: F4 (panely), F11 (celá obrazovka), F12 (rychlé nastavení-vypnutí pluginů apod.).
Na závěr přikládám screen mého nastavení 🙂

Martin Buchta | Kategorie: Ze života

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!