Microsoft koupil Operu (update) | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Microsoft koupil Operu (update)

23 Pro 2005

Před týdnem tu byla zpráva o tom, že Operu koupil Google a dnes do světa John C. Dvorak vypustil další fám. Doufejme, že Opera Software tuto informaci co nejdříve vyvrátí, pokud už mají Vánoce, tak třeba ne a nechájí nás čekat až do příští roku 🙂 . Podle mého názoru, by to byl od Microsoftu nelogický tah. Proč by jinak vyvíjeli novou verzi IE a s tím spojený Microsoft Defender? Dvoraka si to domyslel, protože Microsoft ukončil podporu Internet Exploreru pro Mac. No nic, necháme ho žít a počkáme si na vyjádření.

Update: tiskový mluvčí Opera Software odmítl informace, že by firma byla prodána Microsoftu. Podle jeho slov se jedná o stejnou situaci jako v minulém týdnu, kdy se jako o možném kupci spekulovalo o společnosti Google a české zastoupení Microsoftu zatím nemá k této zprávě žádné informace.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!