Logitech M500: domácí i herní univerzál | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Logitech M500: domácí i herní univerzál

25 Říj 2011

Po necelých pěti letech jsem byl donucen k výměně myši, legendární ho Logitecha MX400 za funkční krysu, která bude reagovat na povely. Po opětovném prozkoumání trhu v cenové relaci kolem 500Kč, jelikož více mi za drátovou kvalitní myš pro domácí použití přijde mnoho, v mém košíku skončil opět Logitech MX400, resp. jeho mladší bráška M500. Proč jsem vstoupil opět do stejné řeky, a co se změnilo?

Po dávných zkušenostech s Geniusy Nestrolly a Navigatory, jsem se před téměř pěti rozhodl, že si konečně pořídím solidní myš, která nevrže a nepůsobí lacině. Z tehdejší nabídky mě nejvíce zaujal Logitech MX400 a při prvním rozbalení bylo jasné, že jsem vybral správně. Perfektně padla do ruky a na tu dobu nabízela skvělý laserový senzor, pět tlačítek a naklápěcí kolečko.

Možná se ptáte, proč jsem nezvolil dnes něco jiného. Proč měnit něco, na co jsem zvyklý a navíc nemá chybu? V dané cenové relaci nemá dle mého názoru M500 konkurenci a obecně vzhledem k slabé nabídce periferií obecně se jedná o jeden z top produktů. Pro profi hráče dnes již M500 není, jelikož má stabilní rozlišení „pouhých“ 1000DPI, ale ať již jste příležitostný hráč nebo den co den kreslíte v CADu, určitě nad M500 uvažujte. Skvěle drží, nemá žádný lesklý povrch!! a díky slabému kabelu vám kabel ve srovnání s ostatní drátovou konkurencí nepřekáží. Kvalitní teflonky jsou na látkové podložce jako doma, nemají problém ani s jiným povrchem a nezasekávají se.

Srovnání MX400 a M500

Logitech MX400 vs Logitech M500
Klikněte pro zvětšení

Obě myšky jsou první pohled téměř k nerozeznání. Liší se pouze trochu jiným barevným zpracováním a M500 je navíc vybavena hyper scrollítkem, toť vše. Váhový rozdíl činí 10gramů v neprospěch M500, tj. celkových 115 gramů, ale rozhodně se nejedná o negativum. U drátových myší bývá stěžejním prvkem také délka kabelu, kterou výrobci zpravidla ani neuvádí. Každopádně 180cm u obou hlodavců je více než dost.

Pokud používáte Internet Explorer, jistě jste si všimli, že ten není ani v nejnovější deváté verzi schopen plynulého rolování. Naštěstí Logitech na tyto chudáky myslí a připravil pro ně malou utilitu s názvem ScrollApp, která v Internet Exploreru 8 a vyšších zajistí plynulé rolování, tak jako je to tomu v ostatních moderních prohlížečích.

Současná politika Logitechu, kdy vezmou staré oblíbené bestsellery, přidají moderní funkce ala hyperscrollítko a vrátí je zpět na trh, se mi skutečně líbí a jsem za ni rád. V desktopovém segmentu myší nemá cenu uvažovat o jiné značce. Kdyby se tímto chtěli řídit také další výrobci místo vydávání horších a horších produktů. Navíc Logitech snad jako jediný nabízí prodlouženou záruku, což je dost pádný argument proč zvolit Logitech. Sice si drobně připlatíte, ale po 4 a půl roce můžete myš bez problému reklamovat a fungovat další 4 roky.

Plusy

+ ergonomie, hyper scrollítko, délka kabelu

Mínusy

– nemožnost přepínání DPI

Související články

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!