Líbí se vám ICQ 5.1 smajlíci a chcete je přidat do IM Trillian? | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Líbí se vám ICQ 5.1 smajlíci a chcete je přidat do IM Trillian?

7 Říj 2006

Kdysi jsem publikoval návod na instalaci ICQ smajlíků do Trilliana. Mezitím vyšla nová verze ICQ která přinesla revoluční smajlíky. Pokud patříte mezi jedince, kterým se nové smajlíci líbí a chtěli byste je mít ve Vašem IM Trillianu, tak čtěte dále. Ostatní nechť zanechají názor na nové smajlíky.

ICQ 5.1 smajlíciStejně jako minule i nyní máte dvě možnosti instalace.

1. Z devianART si stáhněte ICQ 5.1 Emoticon Set. Archiv rozbalte do adresáře „Trillian->stixe->plugins“ a v nastavení výchozího skinu vyberte ICQ 5.1 smajlíky a restartujte Trillian. Má to, ale jednu nevýhodu. Tím budete mít k dispozici pouze ICQ 5.1 smajlíky a to nepřeberné množství smajlíků, které Trillian obsahuje, nebude k dispozici. Pokud byste chtěli mít zároveň ICQ 5.1 smajlíky a výchozí, tak pokračujte na návod pro pokročilé uživatele.

2. Obsah souboru main.xml mezi tagy <prefs> </prefs>, který je v archivu s ICQ 5.1 smajlíky zkopírujte do souboru main.xml v adresáři TP21Emoticons-16×16 s výchozími smajlíky. Upozornění: Pouze pro pokročilé uživatele, což nejspíš ti co Trillian používají, jsou.

Pokud nejste profík a i přesto byste chtěli nové smajlíky, tak jsem pro Vás připravil distribuci Trillian Cordillera packu s ICQ 5.1 smajlíky. Distribuci si stáhněte z mého webu. Stažený archiv rozbalte do již zmíněného adresáře plugins a přepište původní soubory. Prohlédněte si screenshot Trillian smajlíků, které archiv obsahuje.

Poznámka: Původní návod byl sepsán v roce 2006 na verzi Trillian 3, ale rovněž jej lze aplikovat na současnou verzi Trillianu Astra, resp. Trillian 5.

Aktualizace [Skype smajlíci]

Pokud byste chtěli sbírku smajlíků rozšířit o další, není problém. K dispozici jsou kromě ICQ 5.1 smajlíků, také smajlíci z ICQ 4, Skype, Yahoo, Windows Live Messenger, AIM či Jabber. Instalace je stejná jako u výše uvedených ICQ smajlíků.

 

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT Tipy

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!