Kodu Game Lab je konečně v češtině | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Kodu Game Lab je konečně v češtině

16 Čvc 2012

KoduPostavičku Kodu ze stejnojmenného vývojového prostředí pro děti patrně někteří znají a není třeba ji dlouze představovat. Neovládáte žádný programovací jazyk, ale přesto byste si chtěli vytvořit jednoduchou hrou nebo inspirovat své děti a nenásilnou cestou jim otevřít svět programování? Microsoft již před lety zveřejnil nástroj, pomocí než programujete vizuálně a nevyžaduje od vás znalost některého z programovacích jazyků natož úpravy zdrojového kódu.

Pro řadu uživatelů byla překážkou absence české lokalizace. To se nyní změnilo a ve spolupráci s tuzemskou pobočkou Microsoftu jsme pro vás připravili češtinu, kterou může stahovat již nyní na Buchtič webu. Kromě samotného rozhraní aplikace jsou dále přeloženy výukové lekce, které vás provedou základním ovládáním aplikace a přiblíží programování. Zbytek je již na vás a vaší fantazii. Ačkoli je aplikace určena primárně pro děti na prvním stupni základní školy je hodně pravděpodobné, že u ní budete trávit čas sami nebo se svým potomkem a vytvořené hry sdílet s přáteli na internetu.

Kodu Game Lab v češtině

Stáhnout češtinu pro Kodu Game Lab 

Martin Buchta | Kategorie: Češtiny Programování

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!