Klasické menu pro Microsoft Office 2007, 2010, 2013 | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Klasické menu pro Microsoft Office 2007, 2010, 2013

17 Pro 2007

Už je to rok, co Microsoft vydal revoluční verzi svého kancelářského balíku Office. Takže se také samozřejmě dočkal prvního Service Packu, který zahrnuje veškeré dosud vydané aktualizace, no ale to není tématem článku. Office 2007 používám již od rané beta verze a jeho nový design rozhraní, zjednodušené ovládání a nové fonty mě uchvátily a nedám na ně dopustit. Prostě konečně snadné vytváření horního a dolního indexu, vkládání rovnic (vzorců) a tím pádem zvýšení efektivity práce.

Ribbon zvyšuje produktivitu

Samozřejmě, na začátku když nové rozhraní Officů uvidíte, tak řeknete, že je to hrozný, neorientujete se v něm a nemůžete nic najít. Ze své zkušenosti i mého okolí mohu říci, že jde jen o zvyk a ve chvíli kdy si zvyknete, nebudete chtít nic jiného.

Prostě konečně to chtělo změnu, a jak se říká, změna je život. Věřím, že někomu se Office 2007 třeba nelíbí, ale nikdy by mě nenapadlo, že by mohla existovat možnost vrátit klasické menu z předchozích verzí Officů. Dnes jsem ovšem narazil na utilitu, Klasické menu pro Microsoft Office pomocí, které lze rozložení v záložkách převést na klasické rozložení rozbalovacích menu. Utilita přidá menu ve Wordu, Excelu, Accessu, Outlooku a PowerPointu a funguje ve všech jazykových verzích Officů, včetně češtiny.

Klasické menu Microsoft Office

Nelíbí se vám ribbon? Dodejte Microsoft Office staré menu za 600 Kč

Rozhodně se není čeho obávat, protože se jedná o doplněk. Tím nedochází k modifikaci systémových souborů a je možné instalovat aktualizace Office. Classic Menu and Tools for Office 2007/2010/2013 není zdarma dostupným rozšířením. Pokud skutečně toužíte po klasickém menu, musíte ze své kreditky vytáhnout 23 euro tedy necelých 600 Kč. Není to sice málo, ale na druhou stranu se jedná skutečně o propracované rozšíření, které je dostupné ve všech jazykových verzích.

A jaký je Váš názor na nový ribbon, který našel své místo také v dalších aplikacích a Průzkumníku Windows 8? Preferujete klasické rozbalovací menu nebo nové záložkové?

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!