Jimm ICQ 0.4.1 aneb Jak na ICQ v mobilu | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Jimm ICQ 0.4.1 aneb Jak na ICQ v mobilu

4 Lis 2005

Potřebujete být neustále v kontaktu s přáteli nebo jen být online? Na to se Jimm v mobilu hodí dokonale.

Aplikaci si můžete stáhnout na jimm.sourceforge.net. Ke stažení je 7MB balík, který obsahuje různé jazykové mutace, verze pro různé telefony a manuály. Jelikož je to nevhodné pro modemisty, tak jsem web umístil verzi pro Siemensy. Stahovat můžete pro telefony s verzí javy 1.0 (řada x55) nebo pro telefony s verzí 2.0 (řada x65 a výše). Pokud nemáte kabel pro nahrání aplikace to telefonu, tak si můžete stáhnout aplikaci z wapu. Např. na wap.phonesoft.cz, sice verzi starší (0.4.0), ale pořád lepší než nic :-).

Nastavení:

Po nahrání Jimma do telefonu, jej musíte ještě správně nastavit. Po spuštění otevřete menu Možnosti a vyplňte podle následujícího postupu:

  • Účet – vyplňte vaše UIN číslo a heslo
  • Síť – nemusíte nic nastavovat, mělo by vše fungovat na výchozí nastavení
  • Rozhraní – zde si můžete nastavit, co vše chcete zobrazit a jak (např. jazyk, skupiny, řazení contact listu apod.)
  • Signalizace – nastavení zvuku při příchodu nové zprávy, příchodu uživatele apod.
  • Cena
    • cena za paket – 0.06 (pro Eurotel Telefónica O2)
    • velikost paketu v kB – 1
    • měna – Kč

Nyní máme nastaveno a nyní se můžeme se bezproblému připojit.

Jak to vyjde cenově?

Je lepší založit si nové ICQ a do contact listu si přidejte pár nej přátel, se kterými budete nejvíce komunikovat. Doporučuji tak cca 6 přátel. Možná se ptáte proč. Protože každé připojení něco stojí a pokud budete mít v contact listu cca 45 lidí tak jako já :-), už jenom připojení sežere 8-10 kB. To je cca 60 haléřů. Říkáte si, to mě nezabije, ale čím více uživatelů v contact listu máte, tím více aplikace komunikuje a kontroluje uživatele. To vám žere kB a penízky nabíhají. Během chvíle se z pár halířů stávají koruny, z nich desítky korun, stovky korun atd.

Konfigurace telefonu a řešení problémů

Pokud jste šťastným majitelem telefonu značky Siemens (Benq-Siemens), tak pro nastavení datových služeb (GPRS, MMS atd.) můžete využít konfigurátor na portálu Benq-Siemens, v češtině nebo angličtině s podporou starších modelů.

Pokud se nemůžete připojit, zkuste v nastavení zapnout Stínové připojeníasynchronní připojení. Před případnými dotazy doporučuji přečíst na Siemensmanii článek Pracujeme s Jimmem, který je velmi podrobný a obsahuje i obrázky s nastavením.

Jimm nefunguje od 24.10.

24. 10. 2006 byl upraven ICQ protokol a proto nefunguje Jimm. V nastavení Jimma zapněte Bezpečné připojení a můžete vesele kecat dál.

Související články:

  • Jimm FAQ – čtěte v případě problémů
Martin Buchta | Kategorie: Mobil & tablet

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!