Jimm FAQ (update) | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Jimm FAQ (update)

9 Bře 2008

Protože už mě nebaví odpovídat každému na stejné typy dotazů, rozhodl jsem se sepsat pár rad a tipů pro správné nastavení Jimma, protože z anglického fóra se toho drtivá většina uživatelů moc nedozví.

Základní informace

  • Pro novou verzi už nemusíte stahovat celý 7MB balík, ale stáhnete ji přes jednoduchého oficiálního průvodce nebo neoficiálního průvodce [1], [2], oba v češtině.
  • Seznam známých podporovaných a nepodporovaných telefonů naleznete tady.
    Tip: Není nic jednoduššího než vyzkoušet zda bude aplikace na Vašem modelu telefonu fungovat (já vám to neřeknu, protože to nevím).
  • Ujistěte se, že máte v nastavení Jimma zapnuto Bezpečné přihlášeníMožnosti->Síť. Nutno mít zapnuto, díky poslední úpravě ICQ protokolu. (V další verzi Jimma by tato možnost měla být automaticky zapnuta)
  • Před položením dotazu zkuste také zapnout Asynchronní připojeníStínové připojení
  • Ujistěte se, že máte správně nastavenou a funkční GPRS komunikaci. Nejjednodušší způsob je použít konfigurátor. Pro Benq-Siemens: pro nové modelypro starší modely, Nokie. (Pokud někdo dodá odkaz na konfigurátor pro ostatní značky, rád doplním)
  • Přehled nastavení aplikace naleznete tady nebo i s obrázky na SiemensManii nebo tady.
  • Toto není fórum o tom, jak nastavit datovou komunikaci, takže dotazy tohoto typu si odpusťte.
  • Pokud při připojování telefon zatuhne/restartujte se apod., je to chybou firmwaru. Přehrajte jej.
  • UIN je Vaše ICQ číslo a heslo je heslo k Vašemu ICQ číslu.

Na následujících řádcích s popisem nejčastějších chyb se už předpokládá, že jste zkontrolovali a vyzkoušeli všechny možnosti uvedené výše.

Chyba #118.0 – Není odpověď ze serveru

Změňte v nastavení sítě jméno hostitele z login.icq.com na některé z následujících: 64.12.161.185, 205.188.153.98, 205.188.153.97, 64.12.161.153, login.oscar.aol.com, icq.mirabilis.com, ibucp-vip-m.blue.aol.com, bucp2-vip-m.blue.aol.com nebo bucp-m08.blue.aol.com a port ponechejte na 5190 nebo změňte na 4010.

Chyba #120,135,221 – I/O

Na každém typu telefonu se tato chyba jmenuje jinak, ale jedná se o stejný problém. Připojujte se pouze pomocí Sockets, nikoliv HTTP. Pokud to hlásí i nadále, tak je problém v telefonu. Zkuste přehrát firmware.

Chyba #121

Špatně nastavená komunikace telefonu.

Pro Nokie

Několik tipů pro zprovoznění Jimma na mobilních telefonech značky Nokia najdete na forum.force17.net.

Zobrazovaných chyb je mnohem více, ale tohle je přehled těch nejčastějších, které jsou způsobeny AOL servery, nepodporou některých vlastností telefonem nebo neschopností uživatele. Je možné, že některé chyby jsou způsobeny pouze dočasnou nekompatibilitou určité verze a vybraného modelu telefonu, proto můžete vyzkoušet některé z nočních sestavení připravované verze, kde může být nekompatibilita už odstraněna.

Blahopřeji všem, kterým Jimm funguje hned při prvním spuštění. Jste inteligentní a máte normální telefon.

Poznámka: Pokud z toho článku cítíte špetku hulánství, je to tím, že jsem si chtěl zkusit jak je snadné si hrát na génia a ponižovat všechny ostatní.

Související články:

Martin Buchta | Kategorie: Mobil & tablet

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!