Jaký je Huawei Ascend P7 z pohledu hardwaru? | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Jaký je Huawei Ascend P7 z pohledu hardwaru?

23 Čvc 2014

Operační systém Android je pouze pro otrlé jedince, jak jsme si ostatně ukázali v minulém článku. Nebo pro uživatele, kteří telefon mají pouze na volání a SMS, nicméně v takovém případě si nepotřebují pořizovat smartphone. Pravdou je, že lví podíl na funkčnosti operačního systému má samotný výrobce, který si Android přizpůsobuje podle sebe a dodá do něj spoustu zbytečností, které pouze zabírají drahocenné místo v paměti a žerou baterii. Pokud si tedy do telefonu nahrajete jinou ROMku, například CyanogenMod nebo přímo čistý Android, určitě požitek z telefonu bude jiný. Proto se tedy pojďme v kostce podívat na druhou stranu mince Huawei Ascend P7.

Pokud chcete jeden Huawei Ascend P7 vyhrát, přejděte na konec článku.

Pět palců je akorát

Ačkoli je pésedmička vybavena pětipalcovým displejem a trend zvětšování displejů mi přijde ujetý, byl jsem překvapen, že je možné toto pádlo držet bezpečně v ruce. Značný podíl na tom má edge-to-edge displej, což bohužel stále není samozřejmost, a to ani v top třídě. Kupříkladu při srovnání s mojí obstarožní, leč na dnešní poměry stále extra rychlou, Omnií 7 se 4‘‘ palcovým displejem, je rozdíl v šířce zanedbatelných několik milimetrů. Velký rozdíl tak zůstává pouze ve výšce, a to proto, že displej Ascend P7 má velmi praktický poměr stran na sledování filmů (16:9).

Zobrazení IPS displeje s FullHD rozlišení není křišťálově čistě a má šedivý nádech, ale v dané cenové relaci s Androidem nic lepšího neseženete.

Telefon se dá v bezpečně držet v jedné ruce a nemáte tedy strach, že by vám vypadl, také díky dobře rozložené hmotnosti, která nepřesahuje 124 gramů. Přitom je tělo vyrobeno z hliníku, který v zátěži pěkně hřeje, a přední i zadní stranu zařízení kryje Gorilla Glass. Nízké váhy tak výrobce dosáhl pravděpodobně použitím polymerových baterií.
Na rozdíl od skleněných modelů iPhonu, Ascend P7 jen tak nepoškrábete.

13MPx vzadu a 8MPx vpředu

Huawei se u své vlajkové lodi chlubí zadním a pak především předním fotoaparátem. Když už si hraje na fotomobil, v první řadě mu chybí stěžejní věc, a to hardwarové tlačítko spouště fotoaparátu. Přitom na notifikační diodu nezapomněli.
Pokud si s pořízením fotografií dáte práci, dokáže P7 na poměry smartphonů překvapit. Nicméně právě díky absenci HW tlačítka zpravidla sejme velmi nepovedené zmetky a nepomůže tomu ani přisvětlovací dioda s vysokou svítivostí.

Jak fotí Huawei Ascend P7

Jak fotí Huawei Ascend P7

Jak fotí Huawei Ascend P7

Jak fotí Huawei Ascend P7

Jak fotí Huawei Ascend P7

Aplikace fotoaparátu pésdmičky má spoustu fičur pro pohodlné pořízení selfie, ale to není má parketa, takže jejich rozbor hledejte jinde.

Resumé

Číňani ukazují, že když chtějí, tak dokáží vyrobit velmi konkurence schopné zařízení s prémiovým dílenským zpracováním, které navíc vypadá stylově. Pokud tedy hledáte Android se špičkovými parametry, ale nechcete do něj investovat jako do iPhonu, Huawei Ascend P7 s cenou do 9 000 Kč pro vás může být zajímavou volbou.,

V případě, že chcete na smartphonu hrát nejnovější pecky, šáhněte raději po konkurenci. In-house vyvinutý procesor Hisilicon Kirin 910T sice tiká na frekvenci 1,8GHz a asistují mu 2GB RAM, ale celkový výkon je průměrný. Kupříkladu Real Racing 3 je na Huawei Ascend P7 zcela nehratelný, nanejvýš v režimu časovky nebo head to head. Nicméně, pokud chcete stejně jednu pésedmičku vyhrát, klikněte sem a zkuste jednu od Agenta Jardy získat.

Martin Buchta | Kategorie: Mobil & tablet Recenze
Tagy: ,

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!