Jak změnit vyzvánění v Microsoft Teams? | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Jak změnit vyzvánění v Microsoft Teams?

24 Led 2023

Irituje vás chabá nabídka předdefinovaných vyzvánění v Microsoft Teams, neoslovil vás ani nedávno přidaný taneční Remix, a chtěli byste si nastavit vlastní znělku? Zkuste níže uvedené kroky, otravné znělky nechte jen do seriálů a začněte si opět užívat online konference.

Microsoft ve své aplikaci pro konferenční schůzky neumožňuje uživatelům nastavit vlastní vyzváněcí melodii. Podobně jako tomu bylo kdysi dávno na Windows Phone nebo v dobách prvních iPhonů. V covidové éře se objevilo několik návodů, jak toto omezení obejít, bohužel dané kroky již nejsou v aktuální verzi MS Teams funkční. Naštěstí stále existuje řešení. Pojďme na to.

Vlastní vyzvánění v Microsoft Teams

  1. Připravte si požadovanou audio stopu ve formátu .mp3.
  2. Ukončete MS Teams.
  3. Otevřete si Powershell.
  4. Přejděte do složky, kam si Teams ukládá cache: cd appdata\Roaming\Microsoft\Teams\Cache
  5. Pomocí níže uvedené příkazu získejte SHA1 hash všech souborů v dané složce:
    Get-FileHash -Path * -Algorithm SHA1 | Sort-Object Hash
  6. Ve sloupci Hash najděte dva identické řádky.

V našem případě je to 7E72CA3C7097F57591417E762DAE3240A814A5CC a identifikovali jsme výchozí soubor s vyzváněním MS Teams.

  1. Pro ověření můžete použít následující příkaz, do které zadáme zjištěný kontrolní součet:
    Get-FileHash -Path * -Algorithm SHA1 | Where-Object -Property Hash -EQ sha1_z_kroku_cislo_4
  2. Výsledkem budou dva řádky. V našem případě soubor s názvem f_00000cf_000011.
  3. Námi požadované dvě kopie souboru s hudbou přejmenujeme na zjištěné názvy. Soubory nakopírujeme do složky s cache a přepíšeme původní.
  4. Nyní můžeme zapnout Microsoft Teams a užívat si nové vyzvánění.

Tip: pokud byste chtěli změnit jiný soubor s vyzváněním, prostě všem souborům ve složce cache přidejte příponu .mp3 a hledejte, který z nich to je. Následně si jen poznačte jeho hash a postupujte analogicky dle výše uvedených kroků. Nebo použijte nástroj Process Monitor.

Uvedený postup je nutné opakovat po každé aktualizaci MS Teams, případně ručním smazání obsahu cache. S tím souvisí obecný tip: pokud by se vám MS Teams po provedení této operace přestal spouštět nebo začal vykazovat jiné chyby, postačí smazat obsah této složky a znovu aplikaci spustit. Následně postup s větší pečlivostí zopakujte.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT Nezařazené

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!