Jak vzdáleně odinstalovat Adobe Flash pomocí ERA? | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Jak vzdáleně odinstalovat Adobe Flash pomocí ERA?

13 Úno 2017

Adobe Flash patří společně s Javou k nejméně bezpečným doplňkům a mohli bychom o něm říci, že je děravější než ementál. Navzdory tomu, že nefunguje na mobilních platformách, Apple jej zavrhl v roce 2010 a nejpoužívanější prohlížeče nepodporují NPAPI implementaci tohoto doplňku (Google Chrome od verze 45 a Mozilla Firefox od verze 52), se stále nepodařilo toto zlo vymýtit. Protože video archiv České televize již není závislý na flash playeru a frčí na HTML, nastal ten správný čas k odinstalování Adobe Flash.

Pokud ve své síti používáte ESET Remote Administrator, můžete se Adobe Flash pohodlně zbavit. Stačí na klientskou stanici odeslat níže uvedené příkazy.
NPAPI verze:

C:\Windows\System32\Macromed\Flash\FlashUtil_ActiveX.exe -uninstall

PAPI verze:

C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\FlashUtil_ActiveX.exe -uninstall

Varianta prostřednictvím WMI rozhraní:

wmic /interactive:off product where „name like ‚%Adobe Flash Player%'“ call uninstall

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!