Jak vyměnit ikonky a obrázek na přihlašovací stránce ESET Security Management Center? | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Mezi výhody on-premise webových aplikací, na rozdíl od standalone aplikací, patří fakt, že si je administrátor může v mnoha případech snadno modifikovat k obrazu svému. Dnes si ukážeme, jak si svépomocí a bez zásahu do zdrojového kódu dokážete změnit část konzole pro vzdálenou správu bezpečnostních produktů ESET ve vaší síti.

Hrajeme si s obrázky

Nelíbí se vám cyberpunkový obrázek na přihlašovací obrazovce ESET Security Management Center? Pak vězte, že se ho můžete snadno zbavit, a zároveň tím zvýšit rychlost načítání konzole. Přeci jen při nejvyšším rozlišení se stahuje několik megabajtů, což je na mobilním připojení stále dost. Stačí ve složce s webovou aplikací odstranit následující soubory:

  • 834.jpg
  • 834@2x.jpg
  • 1669.jpg
  • 1669@2x.jpg
  • 2225.jpg

Od verze 7.2 je název obrázků ve formátu *.cache.jpg

Kde najdu zmiňované soubory?

Windows: C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0\webapps\era\webconsole\images
Linux: /var/lib/tomcat7/webapps/era/webconsole/images

V případě potřeby si jej můžete nahradit obrázkem vlastním, například oblíbenou tapetou nebo sadou splňující firemní identitu.

ESMC s vlastní přihlašovací obrazovkou

Jak změnit ikonky nejen statických a dynamických skupin?

Pokud vám vadí, že ve srovnání s ESET Remote Administrator 6 nejsou dynamické skupiny na první pohled snad identifikovatelné, můžete to snadno změnit. V tomto případě budete potřebovat grafický editor, který dokáže modifikovat .svg soubory. Ve složce s aplikací si najděte soubor svg.cache.icons-tree-8254cdad.svg a ikonky si přemalujte nebo nahraďte vlastními.

Kde najdu zmiňované soubory?

Windows: C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0\webapps\era\webconsole\icons
Linux: /var/lib/tomcat7/webapps/era/webconsole/icons

Ve výše uvedené složce naleznete všechny používané ikony, upravit tedy můžete jakoukoli, která se vám nelíbí. Změnu barviček jednotlivých částí konzole provedete, stejně jako v případě ESET Remote Administrator, prostřednictvím CSS. Nicméně nyní jsou soubory minifikované a obfuskované. Případné změny tedy provádějte pečlivě a svědomitě v souborech končících na .cache.js.

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!