Jak synchronizovat Windows Phone, Outlook a Gmail kalendář | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Jak synchronizovat Windows Phone, Outlook a Gmail kalendář

24 Říj 2011

CloudSynchronizace ve Windows Phone 7.5 je vyvedena téměř k dokonalosti. Prostě jen zadáte svůj Live/Hotmail login a automaticky se telefon připojí do cloudu a natahá kontakty, emaily a kalendář. Jen u Gmailu je drobné omezení v tom, že kalendář je pouze pro čtení a to samé platí také pro integraci Google Kalendáře do Outlooku. Jak tedy na synchronizaci kalendářem v Outlooku s Google kalendářem?

Řešení je překvapivě jednoduché a nabízí jej přímo sám Google. Stačí si stáhnout Google Calendar Sync, propojit s vaším účtem, vybrat způsob a interval synchronizace. Jedinou nevýhodou je, že tímto způsobem lze synchronizovat pouze primární Google kalendář. Pokud jich máte vytvořeno více, je nutné události popřetahovat, resp. hromadně nakopírovat do primárního.

Google Calendar Sync

Poznámka: synchronizace samotného Outlook kalendáře s Live kalendářem by byla řešením, leč toto funguje pouze přes Exchange.

Pokud máte další tip, podělte se.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT Mac OS Tipy Windows Windows Phone

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!