Návod: Jak se zbavit AVG Secure Search Toolbar | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Návod: Jak se zbavit AVG Secure Search Toolbar

22 Lis 2012

Fenoménem poslední doby je neuvěřitelná zhýralost, kdy při instalaci téměř jakékoli aplikace zároveň automaticky získáte další bonus v podobně zbytečností jakými je Google Chrome, Zrychlení počítače nebo Babylon Toolbar. Tedy za předpokladu, že aplikace instaluje způsobem, že několikrát kliknete na tlačítko Next (Další) a nečtete, co vlastně instalujete.

AVG se snaží propagovat svůj antivirový program horem dolem. Svým způsobem proč ne, ostatně o nejnovější ucelený ochranný balík AVG Internet Security 2013 můžete soutěžit na mém blogu. Ovšem bohužel se uchýlilo ke stejnému způsobu, jak dostat svůj produkt na úkor  nevědomosti uživatelů. Nebylo by na tom nic hrozného, kdyby se dal automaticky získaný AVG Secure SearchToolbar odinstalovat standardní cestou.

„AVG Secure SearchToolbar se mi nedaří odstranit,“ toto v poslední době slýchávám docela často. Standardně byste si otevřeli Ovládací panely -> Programy a funkce, ze seznamu vybrali položku AVG Toolbar a vyčkali na odinstalování toolbaru. Leč tady přichází právě ta největší zrada celé operace. Pokud budete postupovat stejně bezmyšlenkovitě jako při instalacích, toolbar pouze skryjete a stále vám zůstane ve všech prohlížečích a zaneřáděný v systému. Chytřejší uživatelé kliknou na druhou možnost, která se tváří, že AVG Secure Search Toolbar odinstaluje. Nicméně, po chvíli čekání vám instalátor sdělí, že aplikaci není možné z technických důvodů odebrat.

Jak z toho ven?

Zapomeňte na systémový neohrabaný nástroj pro odinstalaci aplikací. Stáhněte si portable aplikaci, IObit Uninstaller, která nevyžaduje aplikaci, což je její první výhoda. Druhou pozitivní informací pro tuzemské uživatele je přítomnost české lokalizace. Nicméně vraťme se k jeho unikátním funkcím a problému jak navždy odinstalovat AVG Secure Search Toolbar. Po spuštění si v zobrazeném seznamu, který mimo jiné získáte mnohem rychleji, na rozdíl od Windows, kterým tvrdá řadu až desítky sekund než si vzpomenou, kolik aplikací je v nich nainstalováno najděte položku AVG Toolbar.

  • Následně klikněte na tlačítko Odinstalovat
  • Vyčkejte na vytvoření Bodu obnovení
  • V odinstalátoru AVG Secure Search Toolbar potvrďte odinstalaci, bohužel neúspěšně

Následně přijde ta nejdokonalejší funkce celé aplikace. IObit Uninstaller prohledá systém na zbytkové položky odinstalovávané aplikace a odstraní jak záznamy ze systémového registru, tak soubory nacházející se na pevném disku (typicky ve složkách Program Files, Data Aplikací, Roaming, Local stejně jako z nastavení internetového prohlížeče jako je Internet Explorer a Mozilla Firefox). Tímto způsobem dostanete skutečně aplikaci, v našem případě AVG Secure Search Toolbar, ze systému. Pokud byste měli jakékoli dotazy, neváhejte a pište do komentářů nebo mě kontaktujte přímo na email.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT Tipy

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!