Jak připojit PlayStation 4 gamepad k počítači a emulovat XBOX ovladač | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

V minulosti jsme si ukázali, jak hrát hry na počítači pomocí PlayStation 3 gamepadu. Doba pokročila, původní DualShock 3 jste dost možná rozbili v zápalu boje o zeď nebo vám stejně jako mě umřel, a nyní jste se začali poohlížet po ovladači novém. Většina velkých výrobců včetně Logitechu na výrobu gamepadů rezignovala, takže do úvahy připadají jen ovladače k herním konzolím. Pokud vás nendachnul Steam controller a dáváte přednost ovladači k PlayStationu, doporučuji při nákupu nového zvolit nový DualShock 4.

Cenový rozdíl mezi DualShockem třetí a čtvrté generace jsou necelé tři stovky a vzhledem inovacím nové generace nemá význam pořizovat si starší verzi. Ovladač k PlayStation 4 si zachovává vše dobré ze svého předchůdce jako je perfektní rozložení a držení, ale přitom přidává nové funkce – touchpad, gyroskop nebo možnost připojit k němu sluchátka. Po připojení k počítači tak můžete gamepad používat jako bezdrátovou myš.

Sony sice zprvu deklarovala nativní podporou PC, ale skutek utek a realita je jiná. Naštěstí komunita nikdy nespí a připravila vlastní ovladač, díky kterému můžete připojit PS4 gamepad k počítači. Jak na to, si hned ukážeme.

Připojujeme PS4 gamepad přes USB

  1. Stáhněte si aplikaci DS4Windows.
  2. Ve staženém archivu jsou dva soubory, DS4Windows a DS4Update. Pokud instalujete poprvé, budete potřebovat první jmenovaný.
  3. Spusťte soubor DS4Windows.exe.
  4. V zobrazeném dialogovém okně klikněte na tlačítko Installl the DS4 driver.
    DS4Windows
  5. Po dokončení instalace ovladače připojte DualShock4 microUSB kabelem k počítači.
  6. Nyní již můžete začít hrát.
  7. DS4Windows

Pokud chcete ovladač připojit bezdrátově přes Bluetooth, párovací kód jsou čtyři nuly (0000).

Aplikace DS4Windows umožňuje vytváření vlastních profilů a chování ovladače včetně mapování tlačítkem si tak můžete upravit podle svých herních potřeb. Navíc díky makrům dokážete automatizovat běžné činnosti – například po stisknutí PS tlačítka se vám může spustit Steam. Ale o tom si povíme třeba zase někdy příště 🙂


Sony DualShock 4 V2 lze pořídít v  českých e-shopech za cenu od Kč do
(Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT Počítačové hry

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!