Jak jsem spokojen u Vodafone aneb nic lepšího než předplacenka neexistuje | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Vodafone logoV souvislosti se zvýšením DPH a trendem, jak všichni stále do kola přecházejí od jednoho operátora ke druhému, si dovolím krátkou sumarizaci toho, proč jsem již téměř 4 roky spokojeným zákazníkem Vodafone a nemám potřebu odcházet ke konkurenci. Ostatně v tuzemských podmínkách je přechod k jinému operátorovi pouhým chozením v začarovaném kruhu. Tedy pokud nejste u kyslíků, kteří před lety změnili účtování datových paketů na započaté minuty a vrátili se do dob pravěku z moderního účtování za přenesená data. To byl poslední hřebíček do rakve, který rozhodl o přenesení čísel naší rodiny k Vodafonu.

Předplacenka od Vodafone je ta nejlepší na trhu

Často se mi stává, a komu také ne, že mi z callcentra zavolá slečna nebo mě zastaví na ulici a chce mi nabídnout cenově příznivý tarif, výhodné ceny volání a tisíce SMS zdarma. Zní to vždy hrozně lákavě a někoho to může zaujmout, ovšem ve chvíli kdy jí oznámím, že mám Kartu na míru, tak se rozloučíme s tím, že nic výhodnějšího mi není schopna nabídnout.

V čem jsou předplacenky Vodafone úžasné?

  • Žádná smlouva, když dojde kredit jednoduše služba přestane fungovat. Poté ji stačí jen znovu aktivovat.
  • Nevzniknou vám žádné záporné účty.
  • Nic mě nedrží, když budu chtít odejít, klidně mohu a to bez sankcí.
  • Průhledné financování a výdaje přehledně pod kontrolou
  • Možnost výměny SIM za microSIM nebo nanoSIM přímo na pobočce.
  • Bonusy za dobití (volání zdarma nebo SMS zdarma v závislosti na aktuální nabídce)
  • Víkendové volání a SMS v rámci sítě zdarma při odeslání 5 SMS nebo 5 minut volání během týdne

Kolik, že mě to stojí?

Při prvním pohledu na ceník služeb v případě Divoké karty nebo Karty na míru vypadá 6,5 Kč/min volání a 1,5 Kč trochu děsivě a nelze říci, že se jedná
levné volání. Leč, když si přepočítáte častokráte nabízené tarify, dojdete k velmi podobným částkám, výjimečně nepatrně nižším. Ovšem za předpokladu, že vysolíte každý měsíc stokoruny za rádoby volné minuty, které jste si stejně předplatili a ve výsledku je ani neprovoláte.

Možná vás to zarazí, ale mé měsíční fixní výdaje na telefon jsou pouhých 89 Kč. Tato částka zahrnuje student internet v mobilu s FUP ve výši 150 MB. Připočtěme pár SMS a výjimečně uskutečněný hovor a jsme na průměrné částce 100 Kč. Přesně s takovou cifrou není schopen žádný s poskytovatelů služeb operovat a nabídnou cokoli, alespoň vzdálené výhodnějšího.

Ono, když je Windows Phone tak skvělý operační systém s výbornou integrací online služeb, kdy spoustu věcí vyřídíte online, zjistíte, že nepotřebujete posílat SMS natož volat. A limit 150MB mě netrápí. Na každodenní emaily, IM a Foursquare stačí mobilní internet bohatě a k limitu jsem se přiblížil za celé roky jen jednou.

Problémy s Vodafone? Prakticky žádné.

Jediný problém jsem zaznamenal před lety, když jsem měl zájem o aktivaci internetu v mobilu. To by ještě doma, kdy nebyly franšízy s krásnými slečnami na každém rohu, proto jsem volil objednání v e-shopu. Ačkoli jsem vše naklikal správně, došlo k omylu, resp. chybě na straně Vodafonu.

To byla také doba staré nefunkční Samoobsluhy a pochybných online služeb. Těm dnům již naštěstí odzvonilo a sámoška je až na pár drobností povedená jak po stránce UX a především funguje ve všech dostupných internetových prohlížečích stejně jako na mobilu.

Pokud dosud váháte, Vodafone vám při přechodu od jiného operátora momentálně nabízí slevu 1000 Kč na libovolný smartphone dle vašeho výběru. A to se vyplatí! Pochlubte se v diskuzi s vaším tarifem.

Martin Buchta | Kategorie: Ze života

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!