Jak hladce vyměnit ESET za Microsoft Defender pro firmy (365)? | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Jak hladce vyměnit ESET za Microsoft Defender pro firmy (365)?

10 Dub 2024

Dnes si nastíníme postup, jak pomocí konzole ESET PROTECT přemigrovat na Microsoft Defender. To vše okamžitě, plynule a bez nutnosti obcházení stanic s USB diskem.

  1. Na Microsoft Defender portále si vytvořte onboarding balíček (v tomto případě využijeme možnost Místní skript).
  2. Přejděte do ESET PROTECT a vytvořte si novou klientskou úlohu pro Spuštění příkazu.
    – obsah skriptu WindowsDefenderATPLocalOnboardingScript.cmd vložte do pole Příkaz ke spuštění
  3. Vytvořenou úlohu spusťte na úlohy vyberte stanici, kterou chcete zaregistrovat v Microsoft 365 portále.

Až dojde k zaregistrování zařízení, převzetí licence a sady politik, odinstalujte prostřednictvím klientské úlohy bezpečnostní produkt ESET (například ESET Endpoint Security). Po následném restartování stanice se Microsoft Defender přepne z pasivního režimu – začne chránit stanici a detekovat hrozby. Otestovat si to můžete například pomocí známého EICARu.

Následně volitelně odinstalujte ESET Management Agenta. Případně si jej nechte a využijte všech možností, které díky němu máte (můžete je stále používat pro dohled, správu, spuštění libovolných příkazů, atp.). Licencuje se samotný bezpečnostní produkty ESET, nikoli agent.

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!