iPhone 5 letos nebude, jen inovovaný 4S + fotografie | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

iPhone 5 letos nebude, jen inovovaný 4S + fotografie

28 Zář 2011

Pro všechny fanoušky Steva a kultu nakousnutého jablka mám pravděpodobně špatnou zprávu. iPhone 5, na který tak všichni čekáte, letos na pultech iStorů nebude. Potvrdili to přímo čínští výrobci, kteří pro Apple vyrábějí komponenty a zároveň dodávají, že letos přijde mírně poupravený a ošulený iPhone 4S.

Tím se Apple vrací do starých kolejí jako v případě modelu 3G a 3GS. Nový model bude tedy vydávat každé dva roky a v mezidobí přichystá drobný facelift, čímž Apple kopíruje praxi z automobilového průmyslu, jen trochu poapplovsku.

Apple si je moc dobře vědom nedostupnosti nového modelu v letošním roce a především svého klesající podíl v USA a dalších zemích, proto se snaží, seč může a žaluje kohokoli (zejména Samsung má v oblibě), jen aby konkurenci znevýhodnil a ovečky mu neutíkali k lépe vybaveným telefonům. Jenže to mu moc dobře nejde a ani faceliftovaný iPhone 4S mu nepomůže. Racionálně uvažující osoba si nekoupí hranatý zastaralý kus hardwaru s ještě zastaralejším systémem za přemrštěnou cenu.

Opravdu jsem zvědav, jak se s touto informací (až ji výhledově zaregistrují) popasují české eshopy v čele s Mironetem, které už dobrý týden mají iPhone 5 v nabídce a masírují zákazníky brzkou dostupností.

K dispozici jsou také fotografie několika komponent iPhone 4S.

Zdroj: ARN

Martin Buchta | Kategorie: Mobil & tablet

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!