Infografika: 96 % českých domácností vlastní televizor. Vede LCD, LED nebo plazma? | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Tuzemská agentura Mediaresearch vydala přehlednou infografiku zaměřenou na vybavenost domácností televizory. Data pocházejí z  rojektu peoplemetrového měření realizovaného pro Asociaci televizních organizací. Pojďme společně tvrdými daty podpořit, a nebo právě naopak vyvrátit, hospodské povídačky.

Alespoň jeden televizor vlastní prakticky každá domácnost (96 %), z toho nadpoloviční většinu tvoří televizory se skleněnou obrazovkou (56 %). Druhou nejrozšířenější technologií je LCD. Za pozornost stojí fakt, že plazmové televizory se nachází v 10 % tuzemských domácností a tolik populárním LED televizorům neboli marketingem převlečeným LCD jen s jiným druhem podsvícení patří pouhých 6 %.

S průměrným stářím televizorů dosahující 6 let se pojít fakt, že TV s přístupem k internetu a vybavenou dalšími smart funkcemi disponují pouze 4 % domácností. Proto popularita DLNA a síťových úložišť nepatří pro české domácnosti mezi ožehavá témata a 3D televizory oslovily prozatím 2 % českých domácností.

Infografika: Televizory v ČR

Martin Buchta | Kategorie: Hudba, TV

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!