ICQ opět blokuje alternativní klienty (update 2) | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

ICQ opět blokuje alternativní klienty (update 2)

9 Pro 2008

Tak je to tu zase. Nefunkční ICQ na alternativních klientech a rozesílání zpráv o nepodpoře toho a onoho klienta. Před chvíli jsem, nejen já, ale určitě většina uživatelů, obdržel od robota s UIN 1 následující zprávu:

=============================
Systovzpra
=============================
Verze ICQ 5.1 ji nenpodporova. Stne si zdarma autorizovanou verzi ICQ z oficinwebovstrky.

Celý proces probíhá zhruba takto: Robot zašle požadavek na verzi vašeho ICQ, v případě že mu váš klient odpoví jinak než „ICQ 6,“ zašle zmíněnou zprávu. Dále pak také zablokuje contact list, respektive se sice tváříte jako online, ale všechny vaše kontakty zůstávají offline.

Doufejme, že autoři alternativních programů brzy vydají aktualizaci, která tuto ochranu opět obejde. Paradoxem je, že v Meebu ICQ funguje bez problému.

Řešení (update)

  • čekat na aktualizaci alternativních klientů
  • a zatím využívat např. Meebo
  • přejít už konečně na kvalitnější protokol (doporučuji MSN a vynikající Windows Live Messenger) a nemít strach, kdy se něco takového stane příště

Za upozornění na tento problém, díky Jechovi, kterému robot poslal tuto zprávu o chvíli dříve než-li mně.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!