ICQ 5.1 už není podporováno, alternativní klienti na vzestupu | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

ICQ 5.1 už není podporováno, alternativní klienti na vzestupu

2 Čvc 2008

ICQ 5.1 nefunguje a několik alternativních klientů, které stačí aktualizovat a jedete dál. Jaká to dnes radostná zpráva. Konečně jsem sestru donutil k přechodu na alternativního klienta, QIP, a zbavil se toho balastu v podobě oficiálního klineta.

Mnoho uživatelů stále používá ICQ 5.1, protože verze 6 je ještě více přeplácaná, neohrabaná, ještě více náročnější a má ještě hnusnější nic neříkající smajlíky. Nyní když se chcete přihlásit v ICQ 5.1, máte jen dvě možnosti: upgradovat na verzi 6 a program ukončit. Osobně doporučuji kliknout na ukončit, odinstalovat a pořídit si alternativního klienta, samozřejně dostupného zdarma.

Na výběr máte Mirandu, která je vhodná spíše pro ty, které baví nastavování a hraní si s ní dlouhé hodiny, protože základní instalace toho moc neumí a moc k světu nevypadá (či zkuste nějaký pack, za vyzkoušení stojí Yaho’s Miranda Pack, zde jeho starší verze). Nebo QIP, který je velmi oblíbený a hraje na to, že je hodně podobný ICQ 5.1, takže uživatelé nemají takový problém s přechodem (mohu potvrdit z vlastní zkušenosti).

Update: Málem bych zapomněl na Pidgin, původně GAIM, který také není špatný. Prostě alternativních klientů je hodně a každý si určitě najde ten, který mu vyhovuje nejvíce.

Související články

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT
Tagy: , , ,

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!