Huawei Ascend P7 kazí ten zpropadený Android | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Huawei Ascend P7 kazí ten zpropadený Android

30 Čvn 2014

Aktuální vlajková loď čínského výrobce Huawei je hardwarovou výbavou, kvalitou zpracování a především cenou velmi zajímavou volbou, pokud hledáte špičkový smartphone. V mnoha ohledech přeonává Samsung Galaxy S5 i Apple iPhone 5S a mohl bych jej i doporučit ke koupi. Ovšem výhradně v případě, že jste hračičkové, přímo se vyžíváte v tuningu i flashování a nevadí vám věčné zamrzání operačního systému a aplikací.

Jak jste možná pochopili, Huawei Ascend P7 bohužel pohání operační systém Android. Ačkoli je vlajková loď vybavena čtyřjádrovým procesorem tikajícím na 1800 MHz, kterému asistují rovné 2GB RAM, díky neoptimalizaci Androidu ani v nejnovější verzi 4.4.4 (KitKat) z tohoto systému z něj žádná střela není a chyby i zamrzání systému jsou na denním pořádku (lagy trpí i aplikace na kontakty).

Android na Huawei Ascend P7 je špatný

Chyba Google Play na Huawei Ascend

Co tímto chtěl Google uživateli sdělit? Ať si koupí Nexus?

13MPx zadní a 8Mpx přední fotoaparát by mohl patřit ke chloubě, ovšem jen ve chvíli, kdy funguje.

Nefunkční fotoaparát na Huawei Ascend P7

Výdrž baterie by byla slušná, nebýt chybujícího Androidu

Ačkoli je Huawei Ascend P7 vybaven baterií o velmi slušné kapacitě 2500 Mhz, vzhledem k neoptimalizovaným aplikacím, kdy jen zámek baterie žere s přehledem nejvíce, výdrž baterie nedosáhne více než jeden den – za předpokladu, že s telefonem nic neděláte.

Výdrž baterie Huawei Ascend P7

Zámek displeje spotřebuje třetinu kapacity baterie! Tady bude asi něco špatně.

Huawei do systému integroval aplikaci, která sleduje ostatní aplikace spotřebovávající nadměrné množství energie. Vtipné je však to, že vás neustále upozorňuje na to, abyste zámek klávesnice deaktivovali. Problém je ten, že jde o systémovou aplikací, kterou neukončíte ani neodinstalujete.

Aplikace, které na Huawei Ascend P7 žerou nejvíce energie prostě nevypnete

Pokud vám přesto Android vyhovuje, zkuste obehrát Agenta Jardu a možná od něj jeden Huawei Ascend P7 získáte.

Martin Buchta | Kategorie: Android Mobil & tablet

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!