eWay – řiďte svoji firmu efektivně | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

eWay – řiďte svoji firmu efektivně

3 Srp 2009

eWay-CRMPřipadá vám, že jsou vaše firemní postupy a procesy zbytečně komplikované a neefektivní? Chtěli byste zjednodušit komunikaci se zákazníky, práci na projektech, mít přehled o jednotlivých zaměstnancích a stavu jejich projektů? V tom případě začněte používat CRM systém a zvyšte své zisky. Představím vám český systém eWay-CRM, původně vyvíjený interně pro potřeby firmy Memos. To již samo o obě značí, že je v základu silně použitelný, respektuje návyky a požadavky malých a středně velkých firem. Předností systému je vysoká stabilita, integrace do Microsoft Outlook a modul reporty.

eWay-CRM je nadstavba pro Microsoft Outlook určená firmám, které poskytují služby na základě projektového řízení. Jedná se o kombinaci CRM, PPM a jednoduchého DMS. eWay-CRM je je aplikace s propracovaným systémem pro řízení projektů včetně plné podpory workflow, bezpečnostní politiky a vylepšené agendy pro vedení obchodních aktivit. Díky eWay-CRM můžete zautomatizovat běžné každodenní procesy a celkově zlepšit fungování a řízení firmy. Podle zkušeností našich dosavadních klientů šetří eWay-CRM po několika měsících v průměru až 23 minut denně na každého uživatele systému.

Jak funguje

První věcí, kterou zaměstnanec udělá po spuštění počítače, je bezesporu spuštění emailového klienta Microsoft Outlook a na tom je založená celá filozofie systému eWay-CRM. Proč používat další aplikace a školit zaměstnance na nový systém, když prostředí Outlooku důvěrně znají, že? eWay-CRM je rozšíření pro Outlook 2003 a vyšší, které přidá 2 nové panely nástrojů, které jsou základním ovládacím prvkem aplikace. Klientská část informačního systému nabízí velmi dobrou integraci s MS Office – je možné otevírat dokumenty z eWay-CRM přímo v přidružených aplikacích (MS Word, MS Excel, MS Powerpoint atd.) a na druhé straně je možné dokumenty vytvořené v MS Office přímo ukládat do aplikace eWay-CRM aniž by bylo nutné tyto dokumenty nejdříve ukládat na lokální disk.

eWay-CRM rozhraní

Moduly

Rozdělení systému na jednotlivé moduly a otevřenost celého systému umožňuje integrovat další aplikace, ale také přizpůsobení celého systému dle požadavků zákazníka nebo naprogramování speciálního modulu přímo na míru. eWay již základu obsahuje spoustu modulů, a proto se zmíním jen o těch nejdůležitějších.

  • Projekty – slouží pro evidenci a správu obchodních příležitostí a sledování projektů skrz celý jejich životní cyklus. Ve spojení s reporty lze zjistit srovnání napříč jednotlivými projekty, efektivitu projektových manažerů či zjistit, které týmy jsou nejvýkonnější.
  • Společnosti – eviduje podnikatelské subjekty. Obchodníci tak mají na jednom místě k dispozici kompletní přehled o zákazníkovi, historii běžících či realizovaných projektů a všechny aktuální poptávky.
  • Kontakty – určen pro kompletní správu a evidenci veškerých obchodních kontaktů v systému eWay. Jedná se o odlišný modul než ten, který je v aplikaci Microsoft Outlook, ale jsou navzájem kompatibilní a umožňuje obousměrnou synchronizaci záznamů.
  • Dokumenty – slouží pro kompletní správu všech souborů, které je v souvislosti s řízením projektů a obchodních aktivit.
  • Emaily – je možné ukládat také do systému eWay což zajistí jejich archivaci a případné dohledání v budoucnu, i když jej uživatel smaže ze své poštovní schránky.
  • Reporty – mocný nástroj, který slouží pro rychlý přehled nad daty v systému. Již základní reporty umožňují získat věcné přehledy o stavu projektů, obratu projektů, přínosu zaměstnance společnosti a spoustu dalších užitečných reportů.
eWay-CRM projekty

Dalšími moduly jsou Deník (správa poznámek), Uživatelé (správa uživatelů a přiřazování aktivit), Mzdy (přehled o mzdách zaměstnanců), Prémie (udělování prémií za hotový projekt), Znalosti (evidence znalostí zaměstnanců), Školení a Dovolená.

Jak je vidět systém obsahuje vše potřebné a tím zefektivňuje pracovní proces. Například kolega již nemusí žádat druhého kolegu, aby mu přeposlal email od zákazníka, ale veškerou komunikaci vidí, protože oba jsou přiřazeni ve stejném projektu.

Vyzkoušejte

Myšlenku implementace systému do Outlooku považuji za výborný nápad a realizace je na vysoké úrovni, systém je v češtině a plně zapadá do Outlooku. Pokud jste firma do cca 50 zaměstnanců, eWay je přesně to, co potřebujete. Pokud si chcete systém vyzkoušet, můžete si stáhnout plnou verzi pro jeden PC. Prohlédnout si můžete animované demo a nebo se přihlásit k odběru vzdělávacího newsletteru.

V roce 2007 byl MEMOS Software vyhlášen poradenskou agenturou Deloitte nejrychleji se rozvíjející českou firmou v regionu střední a východní Evropy. Společnost MEMOS Software získala letos status Gold Certified Partner v partnerském programu firmy Microsoft, čímž dosáhla nejvyšší úrovně partnerství s touto prestižní společností. Microsoft Gold Certified Partner Program představuje nejvyšší úroveň kvalifikace a expertízy společnosti MEMOS Software v oblasti technologií firmy Microsoft.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!