EU se s piráty mazlit nebude | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

EU se s piráty mazlit nebude

13 Pro 2005

Jak sdělil komisař pro obchod při EU, pan Peter Mandelson, bude EU spolu s USA provádět politiku nulové tolerance k pirátství a padělatelství. To samozřejmě vítají představitelé hudebních i filmových vydavatelství a také IFPI. Mandelson to oznámil po první neformální schůzce ekonomických ministrů obou stran minulý týden v Bruselu. Nejefektivnějším způsobem, jak tento nešvar vymýtit, se jim jeví jít společnou cestou a úzce spolupracovat. IFPI věří, že tématem s nejvyšší prioritou bude Čína a Rusko. Vždyť Čína je největším pirátským trhem s hudbou na světě (85% tam prodaných skladeb je nelegálních) a Rusko zase největší exportérem pirátských kopií.
Zdroj: CDR
Můj komentář: stejně jim to nebude nic platné. Dokud bude všechno tak drahé jak je nebo dokud budou mít lidé malé platy, tak s tím stejně nic neudělají. Řekl bych, že Číně a Rusku je nějaké EU úplně ukradená. A co takhle piráti ze Španělska? Na ty asi zapomněli.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT
Tagy: ,

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!