Drobné úpravy blogu | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Drobné úpravy blogu

17 Bře 2006

Pravděpodobně jste si již všimli, že jsem včera upravil trochu design blogu, akorát jsem o tom už nestihl informovat. Novinek je více, takže postupně.

V první řadě bylo upraveno zobrazování komentářů a formuláře pro zadání komentáře. Snad jsou nyní opět o trochu přehlednější a doufám. Možná, že zanedlouho přibude podpora gravatarů v komentářích 😉 .

Vzhledem k tomu, že návštěvníků používající IE je nejvíce, rozhodl jsem se, že udělám něco s tou mezerou, která se zobrazovala mezi logem a rámečkem ohraničující stránku. Popravdě řečeno, tento problém už řeším od spuštění nového designu, čili už více měsíc 😉 . Po dlouhém testování a zkoumání příčiny, jsem dospěl k závěru, že je to způsobeno tagem <em> (pro běžné uživatele – kurzíva). Mezera vznikne tehdy, když text v kurzívě pokračuje i na dalším řádku. Jediné řešení, které mě napadlo a je funkční, je přidání tagu <br /> tak, aby se text zalomil ještě před koncem řádku.
Pokud má někdo lepší řešení, ať ho napíše do komentářů. Budu rád, za každé lepší řešení.

Dále jsem upravil boční menu. Mělo by být nyní výraznější a přehlednější. Odstranil jsem z menu sekci Kontakt a přesunul do nově zřízené stránky O autorovi. V současné době, tam mnoho informací není, ale časem snad něco dopíšu 😉 .
A nyní přijde to nejdůležitější. Jelikož je můj blog zařazen v Reklamním systému pro bloggery, jenž vymyslel zimmi a vzhledem k tomu, že tento systém byl včera oficiálně spuštěn, tak jsem do menu přidal seznam s odkazy na pět posledních článků bloggerů, kteří jsou v systému RSSAd zaregistrováni, např. Zimmi, Mazlo, peCan, MIB, Kuba Konečný, Lord AgEnT, Buchtič a další. Prostě ti, kteří se znají a vědí, že ti druzí píší kvalitní a smysluplné články 🙂 .

Martin Buchta | Kategorie: Ze života

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!