Driver: San Francisco – dojmy z dema | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Driver: San Francisco – dojmy z dema

12 Srp 2011

Již pár dní je na PlayStation Network a XBOX Live dostupná demoverze Driver: San Francisco. Co nabízí, jak působí nový herní prvek Shift a jak to vypadá s vydáním na PC?

Po prvních pár metrech jsem si nostalgicky zavzpomínal na Midtown Madness 2, kde jsem zbožňoval jízdu do kopce a následné lety dolů a to samé na vás čeká v Driverovi. Ačkoli je to demo a dostupná je pouze část San Francisca, překvapila mě na poměry dema dostupná rozloha a různorodost prostředí. Okusíte nejen typické lámané ulice nahoru a dolů, ale například také dálnici a již se těším na Lombard Street.

Vozový park má v plné verzi čítat na 120 vozidel a již v demu je slušný výběr. Převažují sice americké káry jako je Chevy Camaro, ale po dlouhé době nebo snad spíše poprvé jsou a budou v hojné míře zastoupeny také evropské značky jako je Fiat či Alfa Romeo, v demu je to konkrétně Fiat 500 Abarth. Zadokolky mají chytlavý jízdní model, který vám brzy přejde do krve, a s radostí budete zatáčky projíždět driftem a ani předokolky na tom nejsou špatně. Pochválit musím také destrukční model, kdy můžete auto úplně zrušit. Je to arkáda, takže zase nečekejte vliv poškození na jízdní projev.

Demo nabízí tři herní režimy a prvním z nich je Prove It. Na začátku obdržíte informace o tom, jak funguje přepínání mezi auty neboli nový herní prvek Shift. Poté se přepnete do druhého auta a prvním úkolem je provést kaskadérský kousek najetím na tahač s prázdným návěsem pro převoz aut. Následně vyprovokujete honičku s policií, uniknete jim a jako bonbonek na konec se necháte zapřáhnout odtahovým vozem. Na splnění každého úkolů jste limitováni časem.

Režim Team Colors nabízí týmové závody, kde cílem je jako tým vyhrát, resp. dojet na prvním a druhém místě. Klíčovým prvkem se tak opět stává Shift. Pokud vedete v závodě, je vhodné se přepnout do druhého auta a ostatní předjet, pokud necháte řízení jen na svém parťákovi je celkem pravděpodobné, že druhý nedojede.

Posledním režimem je Escapist, kdy je vašim úkolem uniknout dotěrným policejním jednotkám s VIP pasažérem na sedadle. Nic víc než klasická městská honička.

Demo pouze pro konzole a finální verze na PC se zpožděním

Jak již jsem zmínil v úvodu demo je dostupné pouze na konzolích (PlayStation 3 a XBOX 360). Majitele počítačů nepotěší ani zpráva, že PC verze vyjde s drobným zpožděním oproti konzolovým. Na druhou stranu to není u Ubisoftu nic překvapivého, ale naštěstí to nebude půl roční odstup jako v případě Assassin’s Creed, nýbrž pár týdnů. Plné verze včetně české lokalizace se na PC dočkáme na konci září.

Vypadá to, že se na nás v září chystá solidní arkáda s pořádnou porcí zábavy a trvanlivostí ala Burnout Paradise. Jen otázka zda autoři plně využijí potenciálu nového herního prvku (Shift), zabalí to celé do nějakého rozumného příběhu a nebude chybět volná jízda po městě. Předobjednávejte nyní na PC, PlayStation 3 nebo XBOX 360 a získejte stylovou SPZku.

Související články

Martin Buchta | Kategorie: Počítačové hry

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!